Vasárnapi programok

A felnőttek fáradtak ezen a napon, az éjjeli strandolás megtette a magáét. Ezért a gyerekek kezdik a napot, míg a szülők résnyire pislognak a kora délelőtti napsütésben, ők régi korok hangszereivel ismerkednek. Rövid ebéd után már rohannak is a főváros parkjába gyakorolni a bulit. Végre a felnőttek is összeszedik magukat, tehát őket is várja már a szórakozás, irodalom, mozi és zene változatosságában. Iggy Pop-ig el kell iramodni, de megéri!

Tabulatúra Régizene Együttes: A MAGYAR BAROKK HANGSZEREI

Szent Margit kolostor-romok, július 30., 10:30

A Tabulatúra Régizene Együttes a középkori, a reneszánsz, és a korabarokk, valamint a történelmi Magyarország területén valaha elterjedt magyar vonatkozású zene megismertetését, bemutatását tűzte maga elé célul. Műsoraikban kiemelt fontosságot tulajdonítanak nemzeti hagyományaink és történelmi múltunk zenei emlékeinek, ezért historikus hangszereken, lehetőség szerint korhű hangszerelésben játszanak, ami a koncertek hangulatát és az előadás hitelességét is emeli.

Pöttömkert - Budapest Park

Budapest Park, július 30., 14:00

Újra itt a Pöttömkert, ahol a legkisebbek buliznak! Idén két alkalommal vehetik birtokba a lurkók a Budapest Parkot, hogy felhőtlenül kikapcsolódhassanak. Koncert, színház és sok-sok interaktív játék vár minden kisgyermekes családra, akik velünk töltik a délutánt. Már látjuk is magunk előtt a csillogó gyerekszemeket, ahogy az első óriásbubi felröppen, s tovarepíti figyelmüket Kerekítő manóra, hogy aztán a Bodza és a tölgyfa mesét átélve hangolódni kezdjenek a Rutkai Bori Banda fergeteges koncertjére, amire az Eszter-lánc duettel melegíthetnek majd be.

Draskóczy Lídia és barátai

Magyar Zene Háza, július 30., 17:30

A moldvai táncház zenét játszó hegedűsök közül Draskóczy Lídia abszolút közönségkedvenc. Megalapozza ezt húsz év a Zurgó, majd tíz év a Tázló együttessel, de még inkább Lídia személyiségének varázsa. A moldvai népzene hiteles megszólaltatása mellett világzenei előadóként, és keresztény dalok szerzőjeként is ismerhetjük Lídiát. Vérbeli muzsikusként akkor a legboldogabb, ha kerek születésnapját a színpadon, zenész barátai körében ünnepelheti. A koncertműsort számos meghívott vendégzenész teszi változatossá és soha meg nem ismételhetővé. Természetesen a koncerten is hallható lesz a Tázló együttes és Hodorog András 81 éves klézsei furulyás, akiket majd a táncházban is muzsikálnak. Az est zenei szerkesztője: Németh László.

Tánc a Parkban: Hodorog András és a Tázló

Magyar Zene Háza, július 30., 19:00

Idén is folytatódik a Városliget nagysikerű sorozata, a Tánc a parkban, amelynek keretében a Zene Háza Szabadtéri színpadán július 30-án egy igazi legendát láthatunk, hiszen Hodorog András klézsei furulyás a táncházmozgalom fontos szereplője, számos táncházzenész mestere, aki a Tázló kíséretében fog muzsikálni.

Szabó Balázs-Grecsó Krisztián: Múzsasirató

Zsámbék, Zichy kastély, július 30., 20:00

Grecsó Krisztián és Szabó Balázs közös estje. Dialógusok, találkozások és átfedések egy különleges előadáson. Húrok és Grecsó-versek, új hang és öreg hangszerek. Grecsó felolvas, mesél és egy kicsit muzsikál, Szabó Balázs zenél, mesél, improvizál és egy kicsit felolvas.

Kojot négy lelke

Jane Haining rakpart, június 30., 20:00

A vetítés helyszíne a Valyo Közösségi VIADUKT, a Pesti alsó rakpart Vigadó tér alatti szakaszán. A 2-es villamos alatti, használaton kívüli ipari területen most egy pop-up közösségi tér jött létre. A vetítés ingyenes, de érdemes időben érkezni, mert a helyszín befogadóképessége véges.

Iggy Pop

Gyárkert KultúrPark, június 30., 20:00

Iggy Pop nemsokára élőben is megmutatja, mivel érdemelte ki „a punk keresztapja” becenevet. Iggy Pop egy legenda, akit élőben is látni kell! Nem véletlenül szerepel a Rolling Stone magazin minden idők legnagyobb énekeseit felsorakoztató listáján, szuggesztív színpadi jelenléte, elképesztő energiája a mai napig tömegeket mozgat meg. 2023-as turnéjának egyik állomása pedig Európa kulturális fővárosa, Veszprém lesz, ahol a Gyárkertben találkozhattok vele és zenekarával.