Vasárnapi vigalom

Fantasztikus programkavalkád a hét utolsó napján.

Camera obscura készítő workshop Laczkó Péterrel

Műcsarnok, július 18., 10:15-14:00

A fény képei | II. Fotóművészeti Nemzeti Szalon 2021 kiállításhoz kapcsolódva várjuk 10 éves kortól azokat a látogatókat, akik szeretnék elkészíteni saját camera obscurájukat Laczkó Péter vándorfényképész segítségével. A helyszínen lehetőségük lesz az elkészült dobozkamerával képet készíteni és a felvételüket előhívni.

Szecesszió és divat – városnéző séta

Belvárosi (Pesti) ferences templom, július 18., 11:00

A szecesszió nemcsak a hagyományokat őrző, historizáló városépítészettel szállt szembe, de alapjaiban változtatta meg a századfordulón a budapesti felső- és középosztály életformáját. A belváros a szó szoros értelmében és képletesen is “virágozni” kezdett. A kétemeletes bérházak helyett már az új stílust követve húzták fel a rézverettel és Zsolnay-pirogránittal díszített, gyakran vegyes funkciójú épületeket üvegvitrines utcai portálokkal és az új stílusra jellemző kanyargós indákkal. Gyülekezés és indulás / Végállomás, kiszállás: 1053 Budapest, Ferenciek tere 9., a Belvárosi Ferences-templom előtt.

Tribal Market X Zengető - Ébredés

Dürer kert, július 18., 13:00-21:00

A kultikus helyszín, a vásárok otthona, a Dürer Kert is felébredt, és immáron az új helyszínen fogadja a Tribal Marketet először. A Tribal Market és a Zengető árusai egy helyen mutatják be legújabb alkotásaikat. Lesznek workshopok kiváló alkotók által, akikkel együtt készíthettek magatoknak valami újat.

Góbé koncert

Szentendrei Kulturális Központ, július 18., 17:30

Tértágító fusion folk a Kárpát-medencéből. Egyedi, akusztikus hangszereik technikai határait feszegetve hoztak létre újszerű, de etnikus hangképeket. Rock, blues, dubstep, reggae, metal, jazz, pop, hiphop, és ami eszükbe jut – voltaképpen egy olyan “népi popzenét” alkottak, amely amellett, hogy szórakoztató és kortárs, megőrzi tradicionális ízeit. Ez az a behatárolhatatlan, csavaros észjárású “Góbé” stílus, amely a zenekar kézjegye.

MOZART 230 - Filmzene koncert - Óbudai Danubia Zenekar

Margitszigeti Szabadtéri Színház, július 18., 20:00

A Margitszigeti Szabadtéri Színpad rendhagyó koncerttel tiszteleg a 230 éve elhunyt Wolfgang Amadeus Mozart, a zene fenegyereke előtt. Amennyire forradalmi volt Mozart munkássága, koncertünk a maga módján bővíti ki a hagyományos komolyzenei előadások terét - a rendhagyó koncert show ugyanis a zene mellett a mozgókép varázsát is felhasználja a legendás zeneszerző megidézésére, miközben Mozart legismertebb műveit az Óbudai Danubia Zenekar adja elő.

Páros hármas

Spirit Színház, július 18., 20:00

Annalisa túl sok Marconak, aki a felesége helyett leginkább a munkájáért él-hal. Ám az energikus nő rájön a megoldásra: keres magának még egy férjet, akit Antonio személyében talál meg. Íme, az ideális módszer a boldogsághoz! Ráadásul Annalisa úgy tudja, nem lehet gyereke. De ebben téved, mivel jön a baba. De kit válasszon apának? Ki az, akivel majd végre a boldogság kikötőjébe érhet? Ráadásul az események továbbra sem úgy zajlanak, ahogy azt Annalisa eltervezi. Mindez sok-sok zenével, fülbemászó dallammal.

A terápia

Budapesti Távmozi, július 18., 20:00

Michel, az író és Gerard, a színész egy terápiás-gyógyító központban találkoznak egymással. Mindketten próbálják „túlélni” a kezeléseket és a kúra megpróbáltatásait. Ez nem könnyű számukra, ugyanis a kezelések mellett szigorúan diétázniuk kell, továbbá a cigiről és a borról is le kell mondaniuk. Egy napon váratlan vendégek érkeznek Michelhez, akik egy közös ismerősük eltűnéséről faggatják az írót, de ő nem árul el semmit. A rejtélyes történetről Gerard-nak is meg van a véleménye, amellyel újdonsült barátja védelmére kell… A filmben Michel Houellebecq és Gerard Deaprdieu önmagát alakítja!

A Kutya Vacsorája

Kobuci Kert, július 18., 20:00

A Kutya Vacsorája hosszú idő után újra Budapesten tart egy hangos koncertet, mely az egyetlen idei szabadtéri koncertjük lesz a fővárosban!

Macskafogó

Lupa Drive-in Autósmozi, július 18., 20:45

A rajzfilmklasszikus digitálisan restaurált képpel és hanggal kerül újra a vászonra, együttműködésben a Magyar Nemzeti Filmarchívummal. Az egerek sorsa megpecsételődött. Az X bolygón a vérszomjas macskák semmibe veszik a jogot, és az egértársadalom felszámolására törekednek. De megcsillan egy reménysugár, hiszen az egerek főtudósa feltalálja a megoldást. A titkosszolgálat azonnal aktiválja legjobb ügynökét, Grabowskyt, hogy még időben célba jusson a tervrajz...

BJC a Városházán - Malek Andrea & Jáger Bandi

Pesti Vármegyeháza Díszudvara, július 28., 21:00

Malek Andrea ismert zenész dinasztia tagja, többszörös Artisjus-díjas és EMeRTon-díjas magyar színésznő, énekesnő és Jáger Bandi zongorista, zeneszerző együttműködéséből jött létre a Malek Andi Soulistic formáció "Soulistic "név a lélek és a zene közötti szoros kapcsolatra utal. Ezen az estén duóban lépnek színpadra.

29. Vajdahunyadvári Nyári Zenei Fesztivál

Vajdahunyad vára, Július 29-ig

A fesztivál célja, hogy minőségi zenei élményt nyújtson látogatóinak eme különleges helyszínen, a városligeti Vajdahunyadvár romantikus udvarán.