Vin Diesel szerint Oscar-esélyes a Halálos iramban 8

Az új rész sötétebb és jóval komolyabb lesz, mint az eddigiek.

Legújabb filmjének promóciója során jelentette ki Vin Diesel, hogy a nyolcadik részével egy egészen új szintre emelkedik az autósüldözős-driftelős sorozat. A Fast 8 rendezője, F. Gary Gray előző filmje, a hip-hop szubkultúra forradalmasítóiról szóló Straight Outta Compton forgatókönyve Oscart-jelölést kapott ugyan, de Diesel szerint többet érdemelt volna – kiváló alkalom hát, hogy a világ egyik legjövedelmezőbb sorozatával ráhajtson az aranyszobrocskára.

Mindez elsőre talán bolondságnak tűnhet, de ne feledjük, hogy az ötödik résznél egy finom zsánerváltással képes volt megújulni az addigra megfáradt széria. És ránézésre ugyan csak egy krumpliorrú, kopasz melák, de Diesel nem akciósztárként kezdte: 1997-es Strays című filmdrámája (amit ő is írt és rendezett) a Sundance Filmfesztiválon nagy kritikai sikert aratott, és ennek köszönhetően hívta Spielberg a Ryan közlegény megmentésébe.

Persze valószínűbb, hogy ez a kijelentés csupán egyszerű hencegés, és annyi lesz a nagy komolykodásból, hogy Dominic Toretto és kis csapata picit eltöprengve zúzza rommá az autókat.

A Fast 8-at 2017 áprilisában mutatják be. (Via Moviefone)