10 dolog, amit nem tudtál a Baywatchról

Bögyös csajok és napbarnított izompacsirták vitték sikerre, ám ehhez kellett David Hasselhoff kitartása és egy pancser az NBC csatornánál, aki nem védte le a sorozat jogait, ami most filmként tér vissza.

A sorozatot megrendelő NBC egy évad után elkaszálta a Baywatch szériát, ami saját felméréseik szerint 103 futó sorozat közül a 73. legnézettebb volt. David Hasselhoff azonban szilárdan hitt a showban rejlő lehetőségekben, és kimagasló német éa angol nézettségi mutatókat lobogtatva sikerült befektetőket találni hozzá, akik szindikátus formájában újraindították azt, miután az NBC elmulasztotta elvédetni a jogokat. Hasselhoff fizetése jelentős részéről mondott le, hogy a sorozat újraindulhasson, a költségvetést is 30%-kal csökkentették, de bejött az elképzelés és a Baywatch 1999-ig elképesztő sikernek örvendett, volt, amikor egymilliárd ember nézte világszerte.

Baywatch Az ezredfordulóra a helyszínként szolgáló Kalifornia iszonyatosan megdrágult, így az alkotók kénytelenek voltak átköltöztetni a műsort. Az első célpont Ausztrália volt, itt Baywatch: Down Under címmel forgattak, ám a helyiek nem örültek a nagyképű, jelentős környezetrombolást végző stábnak, akiket végül el is üldöztek. Így került a show Hawaiira, ami éppen komoly adóvisszatérítési akcióba kezdett, és két évig itt forgatták a Baywatch – Hawaiit.

Az eredeti sorozat befejezése után két sorozat indult, a már emlegetett Baywatch - Hawaii és Baywatch – Forró éjszakák, utóbbiban Mitch már magánnyomozóként tevékenykedik. Készült továbbá három gyenge minőségű, videóforgalmazásra szánt, mozikban sosem játszott film is, a Baywatch the Movie: Forbidden Paradise, a Baywatch: White Thunder at Glacier Bay és a nálunk is vetített Baywatch: Hawaii házasság.

A tévésorozat főszereplő kifejezetten gyenge úszók voltak, Pamela Anderson például kifejezetten utálta a vizet, így a készítők időnként profi vizimentőket és szörfösöket is felvettek, de ők ritkán bírták pár epizódnál tovább a forgatás kötöttségeit és a blőd történeteket, illetve azt, hogy a főszereplők dublőrjeiként is kellett dolgozniuk.

Leonardo DiCaprio majdnem szerepelt a sorozatban: ő játszotta volna Hasselhoff’ fiát, Hobie-t. Volt is meghallgatáson, ami nem sikerült rosszul, de végül a kora miatt nem kapta meg a szerepet, mert ekkor már 15 volt – a kissrácot végül a nála négy évvel fiatalabb Jeremy Jackson játszotta el, akiről azóta sem hallottunk. A Baywatch mellékszereplők ugyanis később ritkán kaptak jó szerepeket, és erről Jason Momoa is mesélhetnek, aki a széria után négy évig szinte semmiféle munkát nem kapott – igaz, ma már jókora sztár.

Baywatch

A sorozat természetesen a fürdőruhás csajok miatt vált népszerűvé, és Izlandon, ahol feliratosan vetítették, mozgalom indult a feliratozás megszüntetésére, mert a betűk mindig kitakarták a legfontosabb testrészeket. A szereplő lányok közül az alábbiak szerepeltek a Playboy magazin lapjain: Erika Eleniak, Pamela Anderson, Donna D'Errico, Traci Bingham, Carmen Electra, Angelica Bridges, Marliece Andrada, Brande Roderick és Alicia Rickter. Mint minden színésznek, nekik is szerződésben kellett vállalniuk, hogy egy grammot sem híznak.

Nem csak bikinimodelleket alkalmaztak előszeretettel a Baywatchban, hanem pankrátorokat is. Hulk Hogan és Randy Savage is fontos szerepet kapott egy időben, de felbukkant itt Jorge Gonzáles, Jimmy Hart, Ric Flair, Leon White, Kevin Sullivan, Shawn Michaels és Torrie Wilson is, most pedig szintén egy pankrátorból lett színész, Dwayne Johnson segítségével élesztik újra a Baywatch márkanevet.  

Baywatch

Az egészestés Baywatch film nem az eredeti helyszínen, Kaliforniában, a Los Angeles melletti Santa Monica-öbölben, hanem a floridai Emerald Bayben játszódik, de a főszereplők nevét megtartották – igaz, a háttértörténetük néha kicsit más-- a megjelenésükről nem is szólva. Persze már a film bejelentésekor megindultak a találgatások majd a pletykák Hasselhoff és Pamela Anderson szereplésével kapcsolatban – mi sajnos nem árulhatjuk el, visszatérnek-e.

A filmben Mitch Buchannon, vagyis Dwayne Johnson folyton szívatja a valóban kissé túl Matt Brody-t, amihez Zac Efron szolgáltatta a muníciót. Ő mondta meg The Rocknak, milyen gúnyneveken hívja, amiket elsősorban olyan fiúbandáktól kölcsönzött, mint a One Direction vagy az NSync, néha meg Biebernek vagy High School Musicalnek nevezi, utóbbi természetesen Efron nagy kitörése volt. Amúgy sokáig rebesgették, hogy Justin Timberlake és Justin Bieber is feltűnik a filmben, de ebből nem lett semmi.

A film főgonoszát eredetileg férfiként képzelték el, ám a rendező, Seth Gordon véletlenül találkozott Priyanka Chopra indiai színésznővel, és meggondolta magát, így Chopra lett gonosz diszkótulajdonos. Az Indiában félistennek számító színésznő-énekesnő szépségkirálynőként kezdte karrierjét, 2000-ében mind a Miss India, mind a Miss World címet hazavihette, de ma már hollywoodi karrierjét építgeti és közben sokat jótékonykodik.