2026 karácsonyára érkezik a Dűne 3?

Nagy valószínűséggel igen, de sokan aggódnak, hogy a túl gyors munkatempó a történet rovására megy majd.

A Warner Bros. és a Legendary Pictures tájékoztatása szerint Denis Villeneuve következő filmje 2026. december 18-án kerül mozikba. Ez valószínűleg a Dűne 3 lesz, ami Frank Herbert A Dűne messiása című regényét dolgozza fel.

Egyesek azonban már most aggódnak, hogy ez a gyors fejlesztési ütemterv a történet rovására fog menni, és a harmadik rész minősége elmarad majd a bombasikernek számító Dűne 1-2 színvonalától.

Ráadásul Villeneuve a hamarosan érkező Dűne-előzménysorozat, a Prophecy produceri teendőit is elvállalta.

Forrás: Stephane Cardinale / Corbis via Getty Images

 

Villeneuve ráadásul korábban arról beszélt, hogy szíve szerint inkább egy rövid szünetet tartana, és eltávolodna az Arrakis sivatagos világától – többek között amiatt, hogy Annie Jacobsen Nuclear War: A Scenario című könyvének adaptációján dolgozzon, mielőtt újra belevetné magát a Dűne összetett politikai csatározásaiba. A Warner azonban most akarná meglovagolni a Dűne-filmek sikerét, csakhogy aggályokat vet fel, hogy egy ilyen gyorsított ütemezés nem fog-e túl nagy nyomást helyezni a rendezőre (a Dűne első és második részének bemutatója között ugyanis 3 év telt el, itt viszont csak 2 év választaná el a Dűne 2-t és a Dűne 3-at).

A Warner Bros. 2027. március 26-ra is bejelentett egy nagyszabású IMAX-filmet, ami azonban nem a korábban erre a premierdátumra ígért Locksmith-animációs lesz (ők készítették a 2021-es Hibás Ront), hanem valószínűleg egy „MonsterVerse-film", azaz a Godzilla x Kong: Az Új Birodalom folytatása.

(via Movieweb & Thewrap.com)