35 évvel a Kincsvadászok premierje után a neten találkozott újra a stáb! Jön a 2. rész?

Josh Brolin, Sean Austin, Steven Spielberg, Richard Donner és a többiek is örömmel vettek részt az online nosztalgiázásban.

Szívmelengető videót készített pár nappal ezelőtt az örökmozgó színész-énekes-komikus-influenszer-youtuber Josh Gad! Kihasználva, hogy a koronavírus miatt nincsenek forgatások, és otthoni karanténban vannak a hollywoodi színészek, összetrombitálta egy videós chatbeszélgetés erejéig a Kincsvadászok (The Goonies) című, kultikus ifjúsági kalandfilm stábját, a közelgő 35 éves évforduló alkalmából.

A nosztalgikus hangulatú, sok-sok viccet is tartalmazó beszélgetésben (semmiképp se tekerjük át a videó elejét, amikor Josh Gad Sean Astinnak könyörög a többi sztár elérhetőségéért!) kivétel nélkül részt vettek az egykori gyerekszereplők, azaz Sean Astin, Josh Brolin, Corey Feldman, Jonathan Ke Quan, Kerri Green, Martha Plimpton és Jeff Cohen (ő egyébként látványosan lefogyott, ahhoz képest, milyen duci kiskölyök volt!). A kincsekre áhítozó, gonosz Fratelli famíliát Robert Davi és Joe Pantoliano képviselte, de becsatlakozott idővel a beszélgetésbe Chris Columbus forgatókönyvíró, Richard Donner rendező, Steven Spielberg producer (aki egyúttal a sztori kitalálója is) és Cyndi Lauper énekesnő is, aki a film betétdalát adta elő 25 évvel ezelőtt. Íme a teljes adás:

A felnőtt színészek nagyon jókat nevetgéltek azon, hogy némelyikük semmit sem változott az elmúlt évtizedekben, ráadásul többen a mai napig fejből tudják az akkori szövegüket. Spielberg pedig elmesélt egy nagyon jó kis forgatási érdekességet:

A legkellemesebb pillanatom, azt kell, hogy mondjam, nem is a film forgatása közben volt, hanem utána. Mindenki, akit beválogattunk a stábba, elég nagy hőfokon égett, és már eléggé Dick [azaz Richard Donner] idegeire mentek, kellett neki egy kis szünet és nyugalom. Két hét volt már csak hátra a forgatásból, amikor Richard azt mondta nekem: »Istenem, már csak két hét van hátra, alig várom, hogy befejezzem, és mehessek vissza a hawaii házamba, és végre megszabadulhatok ettől a zsivajtól! Rendkívüliek [a filmben szereplő gyerekek], és szeretem őket, megzabálom mindet, de már nem bírom elviselni őket!« Én pedig rögtön a forgatás befejezése után a komplett stábot feltettem egy American Airlines-járatra, és elküldtem őket Donner házához, Hawaiira. Így mielőtt Dick egyáltalán földet ért volna, már mindenki ott volt a nappalijában.

A filmben Stefanie-t alakító Martha Plimpton úgy emlékezett vissza erre az utazásra a videóban, hogy Donner falfehérré vált, amikor meglátta a házában a gyerekcsapatot, akik elől tulajdonképpen elmenekült, és biztos, hogy lábon kihordott akkor egy infarktust. Donner egyébként köszöni, jól van: néhány napja ünnepelte a 90. születésnapját, és évek óta tervezgeti, hogy megcsinálja a Halálos fegyver 5-öt. Sőt, régóta kering a levegőben, hogy akár a Kincsvadászok 2-t is bevállalná, a már felnőtt gyerekszereplőkkel! Lehet, hogy Josh Gad videója is ezt a projektet készítette most elő (a jótékonysági felhívás mellett) a közösségi médiában? (via The Hollywood Reporter)