354 millió forintot ad a Filmalap Dobó Kata első filmrendezésére

Dobó Kata a Kölcsönlakás című színdarabot viszi filmre élete első rendezésében. Hartung Attila első filmjére is megítéltek 62 millió támogatást.

Dobó Kata első rendezésére, Ray Cooney és John Chapman Kölcsönlakás című színdarabjának megfilmesítésére 353,975 millió forint gyártási támogatást szavazott meg a Filmszakmai Döntőbizottság.  Az új magyar vígjáték női főszereplője Balla Eszter (Moszkva tér, Kontroll) lesz, a férfi főszerepet Haumann Máté játssza majd. A filmben szerepelni fog még Martinovics Dorina, Klem Viktor, Kopek Janka, Szabó Simon, Oroszlán Szonja, Fehér Tibor, Iszak Eszter és Majoros Péter Majka, a forgatás májusban kezdődik. Dobó Kata  Gulyás Buda technikai rendezővel, Seregi László operatőrrel és Valcz Gábor látványtervezővel dolgozik együtt, a forgatókönyvet az Üvegtigris sorozat alkotói, Búss Gábor Olivér és Kapitány Iván közösen jegyzik. A Kölcsönlakás producere Sárosi Mónika. A vígjátékot jövő télen az Intercom mutatja be a hazai mozikban. A színdarabot egyébként nagy sikerrel játsszák a Játékszínben is, többek között Dobó Kata főszereplésével.

Fotó: Játékszín

Senki nem megy sehova munkacímmel készül az Inkubátor Program keretében a Filmalap 62 millió forintos gyártási támogatásával Hartung Attila első mozifilmje. A forgatás június végén kezdődik a budapesti éjszaka forgatagában. Hartung filmje lesz az első magyar mozifilm, ami kifejezetten a Z generáció története. Főszereplői mai magyar tinédzserek, digitális bennszülöttek, akik úgy érzik, nekik mindent szabad és nincsenek határok, nincsenek következmények. Tetteiket rendszerint felveszik telefonnal és megosztják, ami rengeteg like-ot hoz. A bandának az érettségi után egy búcsúestéje marad, mielőtt szétszélednek külföldre tanulni. Ezen az éjszakán a fiúk azonban túl messzire mennek...
A főszereplő László Panna és Yorgosz Goletsas amatőr színész, a Deep Glaze zenakar frontembere. Hartung Attila a forgatókönyvet Kerékgyártó Yvonne-nal (Free Entry) közösen írta, az operatőr M. Deák Kristóf lesz. Az alkotók a film kapcsán együttműködnek a vezető magyar alternatív zenekarokkal.
A Senki nem megy sehova producere Major István és Iványi Petra, a film a Vertigo Média (koproducer: Kárpáti György) és az Ister Film (koproducer: dr. Korom Norbert) együttműködésével készül.
Hartung Attila filmje a Vertigo Média forgalmazásában lesz látható a hazai mozikban 2019-ben.


(Magyar Nemzeti Filmalap)