5 dolog, amit talán nem tudtál Kate Winsletről

Utálja, ha retusálják a fotóit, és nagyon jó hangja van. Összeszedtünk néhány érdekességet a szülinapos színésznőről.

Vérében van a színészmesterség

Kate Winslet az angliai Readingben született, 1975. október 5-én. Szinte az egész családja színész volt, így már gyerekkorában magától értetődőnek tartotta, hogy ő is ezt a pályát választja. A mesterséget a Redroofs Theatre Schoolban tanulta, de már nagyon korán színpadra lépett, és reklámokban is feltűnt. Kamaszként sorozatokban és tévéfilmekben játszott, majd legelső egész estés mozifilmje, Peter Jackson megrázó drámája, a Mennyei teremtmények - mindössze 19 évesen - azonnal beindította a karrierjét. Három évre rá jött a Titanic: Gwyneth Paltrowt, Nicole Kidmant, Madonnát, és Cameron Diazt ütötte ki a nyeregből, amikor megkapta Rose szerepét, és hálája jeléül, stílusosan egy csokor rózsát küldött James Cameron rendezőnek.

 

Díjrekorder

Eddig egy Oscar-díja van, a 2009-es A felolvasóért, de ő a legfiatalabb színésznő, akit már hétszer jelöltek - 33 évesen lekörözte Bette Daviest a hatodik jelölésével. 31 éves volt, amikor csatlakozott az ötszörös jelöltek klubjához, azaz Audrey Hepburnhöz, Elizabeth Taylorhoz, Cate Blanchetthez, Susan Sarandonhoz és Glenn Close-hoz. Továbbá a harmadik személy a filmtörténelemben, aki két Golden Globe-ot is kapott ugyanabban az évben (2009: A felolvasó és A szabadság útjai), és vele együtt mindössze kilenc színésznő van, akik ugyanazért a szerepért elnyerték a következő díjakat: Oscar, BAFTA Award, Critics' Choice Award, Golden Globe Award és SAG Award.

 

Gyűlöli, ha retusálják a fotóit

A L'Oreal kampányarcaként Winslet a szerződésében kötötte ki, hogy tilos retusálni a róla készült fotókat. Fontosnak tartja, hogy népszerűsítse a természetes, egészséges testképet, szemben a fitnessfasizmus hamis és mesterséges, nők (és férfiak) sok-sok millióinak komoly önértékelési problémákat okozó szépségideáljaival. 2005-ben kikelt a British GQ magazin ellen, és etikátlannak nevezte, hogy a fotóját a valós testalkatánál jóval karcsúbbra retusálva jelentették meg a borítón.

Nem így nézek ki, és ami fontosabb, nem is akarom, hogy így nézzek ki.

Az emberek valójában nem így néznek ki. A filmekben elbűvölőnek tűnhetek, de két órán keresztül csinálják a hajamat és a sminkemet.

Egyébként gyerekként folyton gyötörték a testalkata miatt, és karrierje kezdetén lefogyott, hogy megfeleljen a hollywoodi ideálnak. Oscar-díjas színésznőként azonban besokallt, rájött, hogy ez egy hazugság. Megkereste egykori osztálytársát, aki annak idején a leggonoszabbul bánt vele.

Fotó: Rich Fury/Getty Images

 

Szépségtanácsadóként dolgozott egy áruházban. Odamentem hozzá, és azt mondtam neki: "Meg akarom köszönni, hogy akkora picsa voltál, mert sokkal erősebbé tett.

Nagyon jó hangja van

Dickens klasszikusa, a Karácsonyi ének 2001-es rajzfilmváltozatának egyik betétdalát Winslet énekli, és mint a dal hivatalos videoklipje is bizonyítja, kitűnő hangja van.

 

Leonardo DiCaprio titkos gyűrűje

A szabadság útjai után DiCaprio egy gyűrűt ajándékozott Winsletnek -  a gyűrű belső felére egy üzenetet gravíroztatott, ez azóta is kettejük titka. A színésznő azóta is mindig magán viseli, nem hagyja el a lakását a gyűrű nélkül.

(Forrás: Vogue)