5 kultfilm, amiben sosem találnád ki, milyen állathangok voltak!

Chewbacca nemcsak kinézetre egy nagy mackó, a hangja is medvéé. A Jurassic Park Tyrannosaurusa pedig egy boldog ló volt, amint épp kukoricacsutkát rágcsált.

1. Chewbacca üvöltése a Csillagok háborújában

Chewbacca a Csillagok háborúja franchise egyik legkedveltebb karaktere, holott egy szót sem szólt soha – legalábbis angolul. A hűséges, vicces és bolyhos monstrum morgása viszont mindannyiszor megmelengette a szívünket. De mi is volt pontosan ez a hang? Chewie morgását a hangmérnök Ben Burtt alkotta meg, ami itt nagy kihívás volt, lévén a vukiknak nincsenek emberi ajkai, csak a szájukat tudta kinyitni és becsukni.

Burtt nagy szerencséje volt , hogy a medvék ugyanígy a torkuk hátsó részéből adják ki a hangjukat, így egy négy hónapos mackó volt az, aki hallható az 1977-es Star Warsban.

(Bár olyan pletykák is keringenek, hogy három másik medve, egy borz, egy oroszlán, egy fóka és egy Long Beach-i rozmár is hozzátette a magáét a hanganyaghoz...)

 

2. A Tyrannosaurus a Jurassic Parkban

A Jurassic Park egyik legmorbidabb poénja az a jelenet, amikor Martin Ferrero karakterét, Donald Gennarót a WC-n ülve felfalja a T-rex. Érdekes módon az eredeti Michael Crichton-regényben Donald nemcsak túléli a kiszabadult dínók randalírozását, hanem hősiesen megmenti a gyerekeket is. Steven Spielberg viszont előre közölte a színésszel, hogy az ő verziójában karakterét meg fogják enni, ráadásul akkor, amikor a vécén ül. Azóta Martin Ferrerót mindenki csak úgy ismeri, mint „a fickó, akit megevett a T-rex, miközben a klotyón ült”, de ő ezt cseppet sem bánja.

Na de mi volt az a ropogó-cuppogó hang, amikor a karaktert élve felfalták? Egy boldog ló, amint épp egy kukoricacsutkát rágcsált...

 

3. Johnny Weissmüller Tarzan-üvöltése 

Máig parázs viták tárgya, hogy ki mindenki járult hozzá az ikonikus Tarzan-csatakiáltáshoz. Johnny Weissmüller, aki az 1932-es Tarzan, a majomember után még számos alkalommal eljátszotta a dzsungel urát, egész életében azt állította, hogy egyedül ő adta ki ezt a hangot, mivel már gyerekkorában is ilyen jódlizásnak képzelte el, amikor Edgar Rice Burroughs Tarzan-regényeit olvasta. A filmeket gyártó MGM stúdió dolgozói azonban állítják, hogy

Tarzan legendás csatakiáltása valójában egy hiéna üvöltése, egy szoprán magas C-je, egy hegedű pengetése és egy teve bégetése összekeverve.

 

4. A Gyűrűk Ura-trilógia uruk-hai hangjai

A Gyűrűk Ura-trilógia ocsmány pofájú orkjainak hangja valójában néhány cuki elefántfóka kölyök volt, a kaliforniai Marin Headlandsben található Tengeri Emlősök Központjában. Az uruk-haiok viszont, akik sokkal nagyobb, veszedelmesebb és intelligensebb ellenfelek voltak, mint az orkok, már nem egy, hanem három állat hangján „szólaltak meg”:

a fájdalomreakcióikat az oroszlánfókák szolgáltatták, míg az agresszívebb hangokat oroszlánok és tigrisek – ezek lettek összekeverve emberi hangokkal.

 

5. Tomboló a Transformersben

Az Autobotok ellen harcoló gonosz Álcák apró termetű robotgazfickója, Tomboló (eredeti nevén: Frenzy) folyton úgy viselkedett, mint valami mechanikus szörnyecske: állandóan sürgött-forgott-ficergett és közben megállás nélkül vartyogott.

Amikor valamennyire lehetett érteni, mint gagyog, ott Reno Wilson volt a hangja, de amikor csak össze-vissza morgott és kacarászott, ott egy pumakölyök hangját használták fel az alkotók

 

(via Listverse.com)