5 sztár, aki brutális edzésbe vagy fogyókúrába kezdett egy szerepért

Tom Hanks, Hilary Swank és Henry Cavill is nagyon sokat izzadt a sikerért.

1. Matt Damon

Mielőtt Matt Damon a Good Will Hunting sikerének köszönhetően világsztárrá vált volna, mellékszerepet játszott az 1996-os A bátrak igazsága című filmben. Annak érdekében, hogy hitelesen alakíthassa az Öböl-háborúban harcoló amerikai katona szerepét, 86 kilóról 62 kilóra fogyott le. Ehhez naponta nagyjából 13 mérföldet futott, és csak csirkemellet evett. Mint később elmondta, az extrém fogyás komolyan befolyásolta az egészségét: szédülni kezdett, és hőhullámok törtek rá. Végül orvoshoz fordult, és gyógyszert kellett szednie, hogy helyrehozza a súlyvesztés miatt károsodott mellékveséjét. Félő volt az is, hogy szíve is rámegy a diétára:

Egy orvos később azt mondta, hogy akár végleg összezsugorodhatott a szívem. Vékonynak kellett lennem, ezért egy kontroll nélküli fogyókúrába fogtam, ami akár meg is ölhetett volna.
Forrás: InterCom

 

2. Tom Hanks

Tom Hanks mindig is híres volt arról, hogy apait-anyait belead egy-egy szerepbe. Néhány film esetében ez azt jelentette, hogy durván meghízott vagy radikálisan lefogyott. 1992-ben 13 kilót szedett fel, hogy eljátszhassa a Micsoda csapat baseball-edzőjét. 1993-ban 16 kilót fogyott, hogy egy HIV-pozitív ügyvédet alakítson Philadelphiában. Aztán 2000-ben több mint 22 kilót adott le, hogy hiteles lehessen a Számkivetett modern kori Robinsonjának szerepében. És hogy mi hiányzott Hanksnek a legjobban az alatt az egy év alatt, amit a fogyással töltött?

Ó, azok a sült krumplik, ember. Azok a sült krumplik... Az egyetlen dolog, amiről nem mondtam le, az a kávé volt.

Ez az éveken át tartó intenzív súlyingadozás azonban hatással lehetett a sztár 2-es típusú cukorbetegségére, amelyre először a Micsoda csapat forgatására összehozott súlygyarapodása során figyeltek fel. Ma már Tom Hanks állítólag visszadobja az olyan szerepeket, ahol drasztikusan meg kellene változtatnia a testalkatát a film kedvéért.

Forrás: UIP-Duna Film

 

3. Jared Leto

Annak érdekében, hogy minél hitelesebben ábrázolják az AIDS-szel küzdő embereket, Jared Leto és Matthew McConaughey is gyötrelmes fogyókúrán ment keresztül a Mielőtt meghaltam forgatása előtt. Csakhogy amíg McConaughey egy biztonságosabb tervet választott, amelynek középpontjában a kisebb mennyiségű egészséges ételek fogyasztása állt, addig

Jared Leto úgy döntött, egyszerűen leáll az evéssel.

15 vagy 18 kilót fogytam. Egy idő után abbahagytam a számolást.
Forrás: Pro Video Film & Distribution Kft.

 

4. Hilary Swank

Amikor Hillary Swanket kiválasztották a Millió dolláros bébi főszerepére, a producerek megkérték, hogy szedjen fel 4-5 kiló izmot. Az intenzív edzés- és étkezési programjának köszönhetően a színésznő végül összesen 8,6 kilóval lett nehezebb.

Az edzésem 2,5 óra bokszolásból és kb. 1,5-2 óra kondizásból állt minden nap, a hét hat napján. Napi 210 gramm fehérjét kellett bevinnem, ezért másfél óránként kellett ennem. (...) 9 órát aludtam minden nap, de éjszaka fel kellett kelnem, hogy fehérjeturmixot igyak, mert nem bírtam ki ennyi ideig evés nélkül.
Forrás: UIP-Duna Film

 

 

5. Henry Cavill

Henry Cavill napokig dehidratálta magát, mielőtt póló nélkül forgatta le a Vaják fürdőzős jelenetét.

Ez a legrosszabb része a dolognak. (...) amikor három napig dehidratált vagy, eljutsz arra a pontra, hogy már érzed a víz szagát a közeledben. Az első napon még másfél liter [víz] van nálad. A második napon már csak fél liter. Aztán a harmadik napon nincs víz, és a negyedik napon lesz a forgatás.

No de miért vállalta be Cavill ezt a pokoli állapotot? Mert a majdnem szomjan halás folyamatától a bőröd nagyon elvékonyodik, ami azt eredményezi, hogy az alatta lévő izmok sokkal jobban láthatóvá válnak.