5 sztár, aki nem csak megjátszotta, hogy elverik őt a vásznon

Brad Pitt, Patrick Swayze és Sylvester Stallone is bekaptak egy-két maflást a filmbéli bunyópartnereiktől – volt, akit azonnal kórházba kellett szállítani...

1. Tom Cruise és Rob Lowe bunyója

Rob Lowe és Tom Cruise esetében az 1983-as A kívülállók forgatásán történt, hogy a kettejük közötti rivalizálás valóságos ökölharcba csapott át. Rob Lowe szerint ugyanis volt, hogy egy verekedős jelenet próbáján véletlenül odasózott Cruise-nak, de szerinte a kollégáját sem kellett félteni akkoriban... Utólag így emlékezett vissza a történtekre:

Tom annyira versengő őrült – amit imádok benne –, de a következő pillanatban már kész lett volna megölni engem. Mindannyian versengőek voltunk. Nem csak Tom volt az. Keményen harcoltunk.

A kettejük közötti konfliktus egyébként már forgatás kezdetén kialakult, Lowe és Cruise ugyanis ugyanazon a szobán volt kénytelen osztozni:

Bejelentkeztünk [a szállásra], és amikor Tom rájött, hogy egy szobában lakunk, teljesen kiakadt.
Forrás: Zone Vision

 

2. Patrick Swayze és Marshall R. Teague bunyója

Az Országúti diszkó forgatása idején Marshall R. Teague kezdetben nem jött ki túl jól Patrick Swayze-vel, ám a verekedési jelenetük közben mindketten rájöttek, hogy valójában nagyon is közös az elhivatottságuk a film sikere iránt, és olyannyira összecimboráltak, hogy simán megengedték egymásnak, hogy a hitelesebb akciójelenetek érdekében igazi ütéseket és rúgásokat vigyenek be, ne csak mímeljék a bunyót.

Amikor a vízparton Teague odasózott Swayze-nak egy deszkával, a színész azt hitte, hogy az egy előre odatett papírmasé kellék – csakhogy igazi faléc volt!

Így aztán eltört Swayze két bordája és kifordult az egyik térde (az ütés erejétől azonnal összeesett, ami végül a filmbe is bekerült, az alábbi videóban 3:55-nél látható). Az ekkor szerzett sérülései utáni lábadozás ráadásul sajnos olyan hosszúra nyúlt, hogy Swayze végül nem került be a Predator 2 főszereplői közé...

 

 

 

3. Sylvester Stallone és Dolph Lundgren bunyója

Sylvester Stallone a Rocky 4 forgatása idején került életveszélyes állapotba, mert  az Ivan Dragót játszó fiatal izomkolosszus, Dolph Lundrgen akkorát pancsolt be neki, hogy kis híján megölte őt. Sly, akit repülővel kellett kórházba szállítani, utólag így idézte fel a történteket egy interjúban:

Elsőként  Lundrgen belépőjét és a bemutatkozást forgattuk le, ahol a harc közben nagyon megsérültem, és Kanadából egyenesen egy kaliforniai intenzív osztályra repültem. [Lundgren] porrá zúzott engem. Abban a pillanatban nem éreztem, de még aznap este a szívem elkezdett dagadni.  A vérnyomásom 260-ra emelkedett, és már úgy voltam, hogy menten meghalok.  A következő dolog, amire emlékszem, hogy egy repülőn vagyok. Aztán intenzív osztályon vagyok apácákkal körülvéve, majd ezután még vissza is kellett mennem, hogy befejezzem a harcot.
Forrás: InterCom

 

4. Brad Pitt és Edward Norton bunyója

Az 1999-es Harcosok klubja sikátori bunyójelenete forgatásakor eredetileg úgy volt, hogy a Jacket alakító Edward Norton csak eljátssza, hogy megüti Brad Pitt kultikus tarka inges karakterét, Tyler Durdent. Csakhogy a rendező, David Fincher az utolsó pillanatban titokban arra kérte Nortont, hogy

a nagyobb hatás kedvéért tényleg izomból vágja fültövön kollégáját.

Brad Pitt tehát azért szentségel akkorát a filmben, mert meglepte a fájdalmas ütés – Nortonon pedig egy pillanatra látszik is az alábbi videóban, hogy röhögni kezd a történteken, mint valami csínytevő gyerek.

 

 

5. Brad Pitt és Shia LaBeouf bunyója

A Harag című második világháborús filmben Brad Pitt, Shia LaBeouf, Michael Pena, Logan Lerman és Jon Bernthal is ugyanabban az amerikai Sherman tankban harcolt a németek ellen. A forgatást megelőzően viszont nem csupán az ilyenkor szokásos gyorstalpaló katonai kiképzésen estek át: David Ayer rendező arra is rávette őket, hogy amolyan „Harcosok klubja-módon” egymást is elverjék. Minden színész bokszolt a másikkal, és sokszor nem is nagyon fogták vissza magukat – bár komoly sérülést egyikük sem szenvedett.

 

Forrás: Freeman Film

 

(via Looper)