56 éves korában meghalt Guy Ritchie színésze

Jake Abraham A Ravasz, az Agy és két füstölgő puskacsővel lett ismert.

56 éves korában elhunyt Jake Abraham, A Ravasz, az Agy és két füstölgő puskacső színésze. Ő alakította Abraham Dean szerepét Guy Ritchie 1998-as debütáló filmjében Jason Statham és Vinnie Jones mellett.

Az 56 éves színész a liverpooli Toxtethben született, színészi karrierjét az 1980-as években kezdte a The Everyman Youth Theatre-ben. Közel négy évtizeden át dolgozott színházban és filmvásznon egyaránt.

Szerepelt a Channel 4 1991-es GBH című sorozatában, valamint a Gépállat SC és a Formula 51 című filmekben.

Rendszeresen szerepelt a liverpooli Royal Court produkcióiban is, és idén januárig a The Scouse Jack and the Beanstalk című pantomim főszereplője volt.

Kevin Fearon, a Royal Court színház ügyvezető igazgatója elmondta, hogy az idén is szerepelt volna a repertoárban, és az ő emlékének ajánlják majd az előadást.

Abraham júliusban árulta el a Liverpool Echo című lapnak, hogy az év elején rákot diagnosztizáltak nála. Először még februárban kereste fel orvosát, miután rosszul érezte magát.

"Dolgoztam, de nem éreztem jól magam. Átvészeltem azokat a periódusokat, de nem volt meg az energiám, és fájdalmaim voltak."

A színésznél prosztatarákot diagnosztizáltak, ami akkorra már tovább terjedt.

Szembesülni a saját halandóságoddal a legijesztőbb dolog, amin valaha is keresztülmész. Erre felkészülni és szellemileg kognitívnak lenni, de tudni, hogy jön, kemény dolog"."

A színész később sugárterápián esett át, mielőtt palliatív kezelésre került.

A közösségi médiában nagyon sokan lerótták tiszteletüket előtte. David Morrissey színész a következőket írta: "RIP Jake Abraham. Remek fickó és csodálatos előadóművész. Túl korán távozott. RIP."

Tina Malone, a Shameless színésznője hozzátette: "Megszakad a szívem, a színházi és tévés férjem, 50 éves cimborám elhunyt, tehetséges, vicces, kedves, egy igazi liverpooli legenda, az én drága Jake Abrahamom".

Via: NME