6 filmes csók, amit a színészek rögtönöztek

Van, amikor annyira jól működik a kémia a szereplők között, hogy egy-egy jelenetben annak ellenére is elcsattan egy csók, hogy az eredetileg nem szerepelt a forgatókönyvben – legyen szó testvéri, szerelmes vagy épp bosszúcsókról.

Star Wars: Az utolsó Jedik – Luke és Leia

A 2017-es folytatás talán leggyengédebb pillanata volt, amikor a Skywalker testvérek viszontlátták egymást, ám Luke rögtön búcsút is vett húgától. Az eleve érzelmesre írt képsort pedig még jobban megemelte emocionálisan, amikor a végén a férfi azzal zárta a találkozást, hogy testvéri csókot lehelt Leia homlokára. A figurát megformáló Mark Hamill elárulta, hogy a gesztus az ő ötlete volt – ezzel pedig hihetetlenül hitelessé tette a búcsújelenetet. A mozzanatnak további mélységet ad, hogy tudjuk:

végül úgy alakult, hogy Hamill ezzel a csókkal búcsúzott a Leiát alakító Carrie Fishertől is, hiszen a 2016 decemberében elhunyt színésznő már nem érhette meg a film premierjét.


Amerikai botrány: Sydney és Rosalyn

David O. Russell megtörtént eseményeken alapuló szatírája egyebek mellett egy szerelmi háromszögről szól, ami az Irving Rosenfeld nevű szélhámos (Christian Bale), felesége, Rosalyn (Jennifer Lawrence) és szeretője, Sydney (Amy Adams) között alakult ki. A film mosdójelenete – amire egy bárban egy, a két nő között lezajlott csúnya jelenetet követően kerül sor – kiváló példa arra, hogy egy csók nem feltétlenül gyengéd: lehet dühödt és bosszúszomjas is.

Amikor a női vécében Rosalyn konfrontálódik Sydney-vel, váratlanul agresszívan megcsókolja, és ezzel Lawrence még tovább árnyalja a karakter őrült, kiszámíthatatlan, toxikus jellemét.

A nem várt húzás egyébként Amy Adams ötlete volt, de végül Jennifer Lawrence volt az, aki végrehajtotta, szóval szerintünk közös az érdem.


Jurassic World: Owen és Claire

Magas sarkú cipőben futkosás ide vagy oda, egyvalami tagadhatatlan a Jurassic Worlddel kapcsolatban: hogy kiválóan működött a kémia a férfi és a női főszereplő, azaz Chris Pratt és Bryce Dallas Howard között. Miközben Owen és Claire együtt küzdöttek, hogy a dinóparkban helyreálljon a rend és a biztonság, személyes kapcsolatuk is elkezdett fejlődni, így

a nézők végig azt találgatták, vajon összejönnek-e a végére.

Az alábbi csókjelenet eredetileg nem szerepelt a forgatókönyvben: a rendező hozakodott elő vele Prattnek, aki jó ötletnek találta, és szándékosan egyikük sem szólt róla Howardnak, hogy a színésznőt váratlanul érje a dolog, és minél hitelesebb legyen a karakter meglepetése. Végül a spontán első felvétel került be a film végső verziójába is.

 

Még több filmes csók

5 film, amiben csalással csattant el a csók

A romantikus jelenetek néha nagyon kiábrándítóak tudnak lenni.

Tovább

 

Az Éhezők Viadala: A kiválasztott – Befejező rész: Effie és Haymitch

Az éhezők viadala-saga lezárásában a nézők legnagyobb meglepetésére abban a jelenetben, amelyben Effie Trinkett (Elizabeth Banks) búcsút vesz tőlük, és végleg Haymitch Abernathy (Woody Harrelson) gondjaira bízza a főhősnőt, a férfi váratlan gesztust tesz: először megpuszilja Effie arcát, ami egy búcsúnál még nem olyan váratlan, de rögtön ezután egy röpke, zaklatott tizedmásodperc erejéig szájon is csókolja.

A bájos momentum nem szerepelt a forgatókönyvben, Harrelson maga rögtönözte, mivel egy kicsit belezúgott partnerébe a forgatáson;

a váratlan húzással pedig nemcsak Bankset lepte meg, de a súlyos történésekkel operáló filmnek is adott egy pillanatnyi üdítő hangulatot. Arról nem beszélve, hogy a csók a karakterek kapcsolatába is beleillett, hiszen kezdeti ellenszenvüket követően afféle szövetség alakult ki közöttük a részek folyamán.


Top Gun: Maverick és Charlie

A lázadó Maverick (Tom Cruise) és a vadászpilótákat oktató Charlie (Kelly McGillis) csókjelenete a Top Gun egyik ikonikus pillanatává vált – pedig a gesztus eredetileg nem is volt beleírva a forgatókönyvbe. A képsorban Charlie bevallja Mavericknek az irányában érzett, addig titkolt érzéseit, amikor a férfi váratlanul megcsókolja.

A sztori szerint a csókra azért került sor, mert Cruise elfelejtette a szövegét, és ezzel a húzással vágta ki magát a kínos helyzetből.

A szereplők között azonban annyira izzott a levegő, hogy a szenvedélyes csók nagyon is illett a pillanat hevéhez, így Tony Scott rendező benne hagyta a film végső verziójában.


Igazából szerelem: Mark és Juliet

A #MeToo után kissé ellentmondásossá vált ennek az örökzöld brit romkomnak azon jelenete, amelyben az Andrew Lincoln által játszott Mark nagy kartonpapírokra írt mondatokkal vallja meg az érzelmeit Julietnek (Keira Knightley), aki pechére a legjobb barátja felesége. S habár azóta sokan zaklatónak bélyegzik Mark karakterét, aki túllépett egy határt romantikusnak szánt gesztusaival, az a megmozdulás még mindig nagyon megható a képsorban, amikor Juliet a nagy vallomás után elkullogó férfi után szalad, és meglepi egy csókkal.

Habár ez a csók afféle elbocsátó szép üzenet, és azt jelenti, hogy sosem lehet köztük semmi, kifejezetten érzékeny és gyengéd gesztus a nő részéről.


(via daily-tricks.com)

 

Még több filmes csók

Ezektől a csókoktól undorodtak a legjobban a sztárok

Biztos mindenki irigyelte Tony Curtist, hogy az akkori világ egyes számú szexbombájával, Marilyn Monroe-val csókolozhatott a vásznon, vagy Will Smith-t, amiért Eva Mendesszel – egészen mostanáig. Kiábrándító vallomások a legnagyobb sztároktól.

Tovább