A 70 éves Anjelica Huston élete képekben

Az alábbi hét fotóval kívánunk boldog születésnapot az Addams Family – A galád család sztárjának, aki július 8-án töltötte be hetvenedik életévét.

A híres filmrendező, John Huston (A máltai sólyom, Afrika királynője, Moby Dick, Kallódó emberek, Menekülés a győzelembe) lányaként született Anjelica első hivatalos, a stáblistán is feltüntetett szerepét apja rendezésében, az 1968-as A Walk with Love and Death-ben alakította. A színésznő itt éppen a Bécs környéki forgatáson látható, ahogy apja instruálja.

Forrás: Bettmann Collections / Getty Images


1973 és 1990 között Anjelica Huston a Száll a kakukk fészkére, a Kínai negyed és a Lesz ez még így se! sztárjával, Jack Nicholsonnal alkotott egy párt. A két színész sosem házasodott össze, Huston viszont két évvel a Nicholsonnal történt szakítás után hozzáment Robert Graham szobrászművészhez, akivel annak 2008-as haláláig élt együtt.

Forrás: Art Zelin / Getty Images


Anjelica Huston 1986-ban elnyerte a legjobb női mellékszereplőnek járó Oscar-díjat apja, John Huston rendezésével, A Prizzik becsületével (amelynek egyébként Jack Nicholson volt a férfi főszereplője).

Forrás: Bettmann Collections / Getty Images


Az Oscar ellenére Huston leghíresebb filmje az 1991-es Addams Family – A galád család, amelyben a néhai Raul Juliával játszott együtt. A fekete komédiához 1993-ban folytatás is készült (1998-ban pedig egy újabb, de abban a színésznő már nem volt benne).

Forrás: Orion / Getty Images


Anjelica Huston egy igazi színészdinasztia tagja: apját már említettük, ezenkívül öccse, Danny Huston is színész lett, ahogy bátyja, Tony Huston fia, Jack Huston is. A lenti fotón a színésznő Danny és Jack társaságában látható a Vanity Fair 2009-es Oscar-partiján.

Forrás: Jeff Vespa / VF / WireImage / Getty Images


Ez az egyik legfrissebb, nyilvánosan elérhető fénykép a színésznőről: unokahúga, Stella Huston (Danny Huston lánya, balra) oldalán látható rajta a Rock Under The Star Featuring The Red Hot Chili Peppers című jótékonysági célú magánkoncerten 2019 októberében.

Forrás: Matt Winkelmeyer / Getty Images for Rock Under The Stars


Anjelica Huston mindig is hatalmas macskarajongó volt. Ez a kép még 1968-ban készült róla, de később is állandóan voltak cicái: ahogy a The Rosie O'Donnell Show-ban egyszer elmondta, volt idő, amikor nyolc kijárós és három benti tartású macskája volt.

Forrás: Evening Standard / Hulton Archive / Getty Images