A 8 legmeglepőbb filmes elhalálozás

Legalábbis az internet népe szerint.

Megunhatatlan írói-rendezői húzás a neves fő- vagy mellékszereplő kinyírása. Mindegy, hogy a cél a sokkolás vagy a sokkolás ÉS a nevettetés, nem lehet a trükköt megunni. A Collider szerzői a Reddit fórumozóinak véleményét gyűjtötték össze arról, hogy szerintük melyek a legváratlanabb hirtelen halálok.

 

Steven Segal a Tűzparancsban

Steven Seagal mára önmaga paródiájává vált, de a 90-es években még nagy sztárnak számított. Ha egy néző beült a filmjére, joggal számíthatott rá, hogy a 7 danos aikidómester másfél órán át fogja terrorizálni a terroristákat. A Tűzparancs alaphelyzete is ezt ígéri, Seagal alakítja azt az ezredest, aki a Kurt Russell által játszott terroristaszakértőnek segédkezik. A sztori szerint a  hírhedt Hassan (David Suchet) halálos ideggázbombát helyezett el egy 747-es utasszállító gépen. A kormány két lehetőség közül választhat: hagyják leszállni a gépet Washingtonban, amivel kockára teszik a város lakóinak az életét, vagy megsemmisítik a gépet a levegőben, de ezzel halálra ítélnek 400 utast. Az ezredes egy harmadik megoldást javasol, feljuttatja a csapatát a gépre és hatástalanítják a bombát. A tervbe azonban hiba csúszik, és Seagal karakterének fel kell áldoznia magát a küldetés sikere érdekében, ami a társait legalább annyira sokkolja, mint a nézőket.

Seagal fashion show – válogatás a művész patinás felsőruházataiból

Van, hogy egy színészi teljesítmény olyannyira magával ragadó, hogy eszünkbe se jut szemügyre venni az adott jelenet bárminemű egyéb körítését. Nos, Steven Seagal ennél jóval nagyvonalúbb volt, és eszébe sem jutott holmi Sztanyiszlavszkij-hókuszpókusszal elterelni a figyelmet – például – illusztris ruházatáról.

Tovább

 


Bryan Cranston a Godzillában

Amikor Bryan Cranston karaktere, Joe Brody már a 2014-es Godzilla elején meghalt, valószínűleg a fekete öves filmrajongók is megdöbbentek. A film akkori legismertebb sztárjaként a nézők arra számítottak, hogy Cranston központi szerepet fog játszani. Az általa alakított Joe Brody megszállottan próbálja kideríteni az igazságot egy 15 évvel ezelőtti rejtélyes katasztrófáról egy japán erőműben, de az épület összeomlik, és a férfi a romok alatt összezúzódik.

Annak ellenére, hogy csak rövid ideig látható a filmben, Cranston emlékezetes teljesítményt nyújt, ami még megrendítőbbé teszi karaktere halálát.


Josh Brolin a Nem vénnek való vidékben (2007)

Forrás: UIP-Duna Film

 

A Coen testvérek Oscar-díjas filmje tele van fordulatokkal, de Llewelyn Moss halála az egyik legsokkolóbb. Miután a sivatagban 2 millió dollárnyi készpénzt talál, Llewelyn menekülni kezd a félelmetes Anton Chigurh elől. Azt hihetnék, hogy Llewelyn végül túljár Chigurh eszén, megszökik a pénzzel, és boldogan él, amíg meg nem hal.

Ehelyett Llewelynt hirtelen megölik a képen kívül, miután hazatér, hogy megmentse a feleségét. Azt várjuk, hogy győztesen kerül ki a könyörtelen Chigurh-gal való leszámolásból, de a Coen tesók kihúzzák a szőnyeget a lábunk alól, megmutatva, hogy a végén nem mindig a jófiú győz.


Drew Barrymore a Sikolyban

Sokakat sokkolt Drew Barrymore halála a Sikoly nyitójelenetében, de teljesen indokolt húzás volt. Az ő brutális leszúrása adta meg a slasher-film alaphangját, és felforgatta a „final girl” trópusra vonatkozó elvárásokat. Korai halála megmutatta, hogy senki sincs biztonságban a Szellempofa pengéjétől.A veterán horrormester, Wes Craven ezzel gyakorlatilag a Rémálom az Elm utcában nyitányában bevetett trükköt ismételte meg, csakhogy itt még jobban működik a húzás, mert a lányt nem egy ismeretlen színésznő, hanem egy nagy sztár alakítja. A film reklámkampánya ráadásul teljes egészében Barrymore-ra volt felhúzva, ő volt a plakáton is a leghangsúlyosabb alak.

Casey halála azt is lehetővé tette, hogy kevésbé ismert színészek, mint Neve Campbell és David Arquette megkapják a reflektorfényt.


Samuel L. Jackson a Háborgó mélységben

Renny Harlin 1999-es filmje egyetlen dolog miatt igazán emlékezetes: a Samuel L. Jackson által alakított Russell Franklin halála miatt. A történet egy elszigetelt kutatóintézetben dolgozó tudóscsoportról szól, akiket megtámad egy vérszomjas cápacsapat. A váratlan karakterhalál akkor következik be, amikor Russell épp egy lelkesítő beszédet tart, ám egy csúnyán animált CGI-cápa hirtelen kiharapja őt a jelenetből. Csapnivaló film, nagyszerű pillanat!


Brad Pitt a Deadpool 2-ben

Ez az elhalálozás valójában kakukktojás, hiszen Pitt karaktere pár másodperccel azután nyiffan ki, hogy megtudjuk, hogy szerepel a filmben, szóval eleve nem várhattuk azt, hogy komoly szerepe lesz. Pillanatokkal azután, hogy megjelenik a vásznon (ekkor még maszkban), és elmond néhány önelégült mondatot a láthatatlansági képességéről, egyenesen egy áram alatt álló villanyvezetékbe repül bele, és ropogósra sül.

Rhett Reese forgatókönyvíró utólag elárulta, hogy ez a poén az utolsó pillanatokban került bele a filmbe.

„Valakinek eszébe jutott a nagyszerű ötlet, hogy ide berakhatnánk egy hírességet. És mivel most már mi is benne vagyunk a showbizniszben, ahol csak úgy felhívhatod a sztárokat, és ők igent mondanak, hát meg is léptük! Brad Pitt gyerekei imádták az első Deadpoolt, ő pedig nagyon jó arc, és rögtön azt mondta, örömmel elvállalja. Az egyik forgatási napon be is sétált a Fox stúdiójába, és félóra alatt lezavartuk a jelenetét.” 


Leonardo DiCaprio A tégla című filmben

Forrás: Port.hu

 

A film, amellyel Martin Scorsese végre valahára elnyerte a régóta esedékes Oscar-díját, több mint egy izgalmas krimi: egy lebilincselő bűnügyi történet árulásról, becsületről, erőszakról és gonoszságról. A maffiába beépült rendőr és a rendőrségbe beépült maffiózó macska-egér játéka eleve nagyon izgalmas, ráadásul itt csupa olyan sztár látható a főszerepekben, mint Leonardo DiCaprio, Jack Nicholson, Matt Damon, Mark Wahlberg és Alec Baldwin. A legemlékezetesebb pillanat egyértelműen az, amikor a film csúcspontján a DiCaprio által alakított Billy Costigan váratlanul meghal, amikor a liftben lepuffantják – pedig a néző itt pont azt várná, hogy Matt Damon karakterének harangozzanak.


Charlie az Örökségben

Ari Aster hátborzongató meséjének középpontjában egy család áll, ahol nemrég elhunyt a nagymama. A családnak azonban nincs ideje a gyászra, mert nyugtalanító események egész sora veszi kezdetét. A filmben minimálisak a véres részek, a rendező inkább a feszültségteremtéssel operálva ijesztgeti a nézőket. A film legdurvább sokkját így az a brutális jelenet okozza, amikor a család legfiatalabb tagja, Charlie allergiás rohamot kap, és miközben a testvére kórházba viszi, Charlie kidugja az ablakon levegőért kapkodva fejét – mire egy hirtelen ütközés lenyakazza.

Via: Collider