A brit filmgyártás két nagyágyúja közös filmet készít

Méghozzá ha minden jól megy, a Nyomd, Bébi, nyomd! és A legsötétebb óra sztárjával, Lily Jamesszel a főszerepben.

Danny Boyle-t, a Trainspotting, a Gettó milliomos és a 127 óra rendezőjét Richard Curtisszel, a romantikus komédiák (Négy esküvő és egy temetés, Sztárom a párom, Igazából szerelem, Időről időre) forgatókönyvíró pápájával a Working Title és a Universtal stúdió hozta össze. Az egyelőre cím nélküli projektet Boyle rendezi majd, Curtis forgatókönyve alapján, és ők ketten lesznek a producerek is.

A sztori részleteit hét lakat alatt őrzik, mindössze annyi szivárgott ki, hogy a film zenei témájú lesz, és valamikor a hatvanas-hetvenes években fog játszódni (akárcsak Curtis kevés rendezéseinek egyike, a Rockhajó).

Lily James a Nyomd, Bébi, nyomd!-ban. Forrás: InterCom

 

Most azt beszélik, megvan a film női főszereplője is: Lily James lesz az, akit A legsötétebb óra című Churchill-életrajzi film titkárnőszerepe mellett a Nyomd, Bébi, nyomd!-ból, a Hamupipőkéből, Az ételművészből és a Büszkeség és balítélet meg a zombikból is ismerhetünk. Ő lesz ezenkívül a közelgő Mamma Mia!-folytatásban (Mamma Mia! Sose hagyjuk abba) a Meryl Streep által alakított Donna fiatalkori verziója.

Danny Boyle egyébként meglehetősen elfoglalt lesz mostanában, hiszen a Variety nemrégiben megtudta, hogy ő áll az MGM stúdió listájának az élén, mint a következő James Bond-film rendezője. De mivel a jelek szerint a Curtisszel közös projektben már a szereplőválogatásnál tartanak, valószínűleg azt rendezi meg hamarabb.


(via Variety)