A Cloverfield negyedik részében őrült náci tudósok szabadítják el a szörnyeket

Még be sem mutatták a szörnyfilm harmadik részét, mindjárt kész a negyedik.

A minap, a harmadik rész bemutatása körüli vacakolás kapcsán egy hosszabb cikkben mutattuk meg a legkülönösebb franchise, a Cloverfield-filmek mögötti sorozatos titkolózást. J.J. Abrams mindegyik filmnél más módszert vetett be, hogy a végletekig felcsigázza a rajongókat, és ez most is ugyanígy történt: kiderült ugyanis, hogy a sajátos szörnyfilm negyedik része már majdnem kész!

Az első Cloverfield klasszikus found footage horror, a második egy feszült kamaradráma, a bemutató előtt álló harmadik egy űrben játszódó sci-fi, és a negyedik is teljesen más lesz, mint a korábbiak. Az Overlord című film ugyanis a második világháborúba repíti vissza a sorozatot: a hivatalos szinopszis szerint amerikai katonák az ellenséges vonalak mögött titkos küldetésen vesznek részt, ám hamarosan természetfeletti erőkkel kell összecsapniuk, amiket egy náci kísérlet során szabadítottak rájuk.

Korábban pletykálgatták már, hogy a második és harmadik részhez hasonlóan a negyedik is egy cloverfieldesített önálló sztori lesz, és az Overlordra többen is gyanakodtak. Nos, a hamarosan elkészülő filmet Julius Avery rendezi, a főszerekben pedig Wyatt Russellt és Jovan Adepot láthatjuk. A bemutató dátumát egyelőre még nem tudjuk, de az sem lenne meglepő, ha közvetlenül a (jelenleg) Cloverfield Station című harmadik rész után már vetítenék, amit elvileg áprilisban mutatnak be. (Forrás: Slashfilm)