A csodálatos Csodanő – Gal Gadot

Szoborszerű szépsége és fantasztikus fizikai képességei predesztinálták az izraeli szépségkirálynőt Wonder Woman szerepére, amit legalább négy filmben játszhat el, érdemes tehát megbarátkozni vele.

Rengetegen és rengeteget szidták a valóban elég humortalanra és sötétre sikerült Batman Superman ellen - Az igazság hajnalát, de a szuperhősős szuperfilmben kisebb, ám fontos szerepet kapó gyönyörű izraeli színésznőre, Gal Gadotra – a nevét így is ejtjük, ahogy írjuk - senkinek sem volt egy rossz szava sem. Ő ugyanis Wonder Woman, aki most saját filmben tért vissza, illetve a jövőre érkező össznépi képregénybuliban, a Justice League-ban is látható lesz. A modellből lett színésznő 2016-ban elképesztően sikeres évet zárhatott. Szerepelt a nálunk sajnos be sem mutatott, de hihetetlenül izgalmas bankrablós Tripla kilencesben, ahol egy orosz maffiózó rokona és Kate Winslet kishúga volt, de láthattuk egy Kevin Costner filmben is, ez volt a kissé túlbonyolított Beépített tudat, illetve a Gucci egyik parfümjének arca lett, szóval nem igazán panaszkodhat a múlt évre.

Az izraeli Rosh HaAyinban 1985. április 30-án születetett Gal Gadot keresztneve hullámot, családneve folyópartot jelent, ami elég költőien hangzik, nem is csoda, hogy a kislány, akinek édesanyja tanár, apja mérnök, már egész fiatalon művészi ambíciókat táplált. Az első sikereket azonban a kosárlabda hozta meg, hiszen rendkívül nyúlánk és sportos volt, a gimnáziumban pedig biológiából emelkedett ki, hogy aztán némi csavarral jogi egyetemre jelentkezzen. Mivel Izraelben kötelező a katonai szolgálat, Gal is lehúzott két évet a seregben, ahol képességei miatt közelharcot oktathatott az újoncoknak, és ezt a harciasságot most a Wonder Womanban is hasznosíthatta.

Gal Gadot

Gal közben arra is talált időt, hogy 2004-ben, 18 évesen elnyerje a Miss Israel címet, és szépségkirálynőként nyilván ő is elrebegte, milyen fontos számára a világbéke, hogy a Wonder Women Diánájaként „tényleg” ezért harcoljon. Ekkor már versenyeztek érte a casting directorok, Gal pedig majdnem megkapta a Quantum Csendje női főszerepét, de mégsem lett Bond-lány, de ami késik, nem múlik. Helyette megkapta a titokzatos Giselle szerepét a Halálos iramban filmekben – eddig kettőben, de jön a többi is, és ő maga hajtotta végre valamennyi kaszkadőrmutatványát.

2010-re már több kisebb filmszerepet tudhatott maga mögött, és beindult a modellkedés is. Dolgozott a Miss Sixtynek, a Huaweinek, reklámozta a Captain Morgan rumot és a Jaguar autóit, szerepelt a Cosmopolitan, a Glamour, az Entertainment Weekly és az FHM címlapján is, éves szintén pedig úgy 2 és fél millió dollárt keresett.

Majd jött a már emlegetett Batman Superman ellen, és a feltörekvő sztárocskából hirtelen igazi filmcsillag lett, és két jelenése már volt Wonder Womanként és vár rá az Igazság Ligája és annak folytatása. Mindemellett Gadot példás családanya, két gyermeke van, Alma és Maya – az apa Yaron Varsano ingatlanfejlesztő -, és az ENSZ jótékonysági nagykövete és egy éjfekete Ducati Monster-S2R-en jár, szóval önmagában is elég közel áll ahhoz, hogy Csodanőnek hívjuk.