A Galaxis őrzői színészei megvédték a film kirúgott rendezőjét

Dave Bautista szerint James Gunn rendes ember, mindenki hibázhat. Chris Pratt a Bibliából idézett.

Napok óta forronganak az indulatok, mióta kiderült: a Disney-főnök Alan Horn kirúgta a Galaxis őrzői 3. részének stábjából a két korábbi rész rendezőjét, James Gunnt. Az eddig gyümölcsöző kapcsolat múlt pénteki megszakításának hivatalos indoka az, hogy a karrierjét annak idején szabad szájú függetlenfilmesként kezdő Gunn 2008-ban és 2009-ben a holokauszttal, a pedofíliával, a nemi erőszakkal és szeptember 11-el viccelődött a Twitter-bejegyzéseiben, és ez ma már vállalhatatlan a Walt Disney Studios vezetősége számára.

A Galaxis őrzői-filmek egyik sztárja, a ketrecharcos pankrátorból népszerű blockbusterszínésszé előlépett Dave Bautista az elsők között védte meg a rendezőt.

Szerinte James Gunn az általa ismert emberek közül az egyik legszeretetreméltóbb és legjobb természetű.

Igazi úriember, aki mindenkiről gondoskodik, legyen az ember vagy állat. Hibát követett el. Mindannyian követünk el hibákat. Szerintem nem oké, amit most művelnek vele.  

Egy napra rá a Gamorát alakító Zoe Saldana is kiírta a Twitterére, mit gondol az ügyről, és miért hallgatott eddig: diplomatikusan csak annyit mondott, hogy A galaxis őrzői összes stábtagját kedveli, kivétel nélkül.

Chris Pratt is megszólalt az üggyel kapcsolatban a Twitterén: a Bibliából idézte Jakab levelét.

Értsétek meg, kedves testvéreim: Legyen minden ember készen a hallgatásra, de késedelmes a szólásra, késedelmes a haragra.

A Hellboy-filmek sztárja, Selma Blair is nyilvánosan a védelmébe vette James Gunnt – ami azért érdekes, mert a színésznő lett nemrég a Time's Up mozgalom egyik arca, miután ő is nyíltan felvállalta, hogy Harvey Weinstein őt is zaklatta. change.org oldalon már petíció is indult azért, hogy a Disney vegye vissza a rendezőt A galaxis őrzői 3 stábjába (jelenleg 160 ezernél jár az aláírók száma).

James Gunn A galaxis őrzői 2 premiervetítésén (fotó: Albert L. Ortega/Getty Images)

 

Gunn egyébként maga is elismerte egy hivatalos közleményben, hogy egy évtizeddel ezelőtt provokatívnak szánt, de valójában buta vicceket mondott és írt ki a Twitterére, amit ma már nagyon sajnál. (via Guardian & NME.com & The Independent)