A járvány a Marvel-hősök életét is átírhatja

Dave Bautista szerint a történetszálak megváltozhatnak, és a különálló filmek nem fognak annyira összekapcsolódni, mint korábban.

A koronavírusnak köszönhetően olyasmi történt 2020-ban, ami már rég nem: úgy telt el egy év, hogy egyetlen Marvel-film sem került mozikba. A Marvel-moziverzum teljes negyedik fázisa 2021-re csúszott át, a bemutatók sorrendjével együtt viszont a sztoriszálak is megváltozhatnak.

Erre A galaxis őrzői sztárja, Dave Bautista nyilatkozatából lehet következtetni. A Drax, a Pusztító szerepét alakító színész szerint a járvány miatti lezárások és A galaxis őrzői harmadik részének csúszása következtében a történetszálak megváltozhatnak, és a különálló filmek nem fognak annyira összekapcsolódni, mint a második fázisban.

Részleteket nem árult el a színész, de valószínűleg a Disney+-ra érkező, az univerzumhoz kapcsolódó szériák kavarhatnak be, a filmek sztárjai közül ugyanis többen feltűnnek egy-egy epizódszerep erejéig a sorozatokban. A Marvel-produkciók közül először eredetileg a Fekete Özvegy futott volna be a mozikba idén májusban, utána következett volna A Sólyom és a Tél Katonája majd a WandaVízió, de ez a sorrend megfordult. Elsőként, 2021. január 15-én a WandaVízió érkezik, március 19-én követi A Sólyom és a Tél Katonája, majd, ha a járványhelyzet megengedi, május 7-én mozikba kerül a Budapesten is forgatott Fekete Özvegy.

Az már korábban kiderült, hogy a Chris Pratt által alakított Star-Lord a következő Thor-filmben, a 2022-re betervezett Thor: Love and Thunderben is tiszteletét teszi. Ugyanebben az évben, február 11-én kerülhet mozikba A galaxis őrzői vol. 3. is, amelyben viszont a mennydörgés istene kaphat szerepet vendégfellépőként, ugyanis a Bosszúállók: Végjáték fináléjában ő is csatlakozott Grootékhoz. Egyelőre nem tudni, ezt a crossovert mennyire hiúsíthatják meg a csúszások.

Maga James Gunn, akit régi tweetjei miatt 2018-ban kirúgott majd egy évvel később visszavett a Disney, úgy nyilatkozott, hogy a forgatás elhalasztása miatt változtatott ugyan a már 2017-ben megírt forgatókönyvön, de csak keveset.

(via Entertainment Weekly, Gamesradar)