A Két pasi - meg egy kicsi sztárja szerint totál más lett volna a Vissza a jövőbe eredeti fináléja!

Jon Cryer is esélyes volt Marty McFly szerepére, és most elképesztő részletességgel mesélte el, mi volt a korai forgatókönyvben.

Érdekes információt osztott meg a rajongóival és kollégáival a Twitteren Jon Cryer, a Két pasi - meg egy kicsi sztárja: annak idején, 20 évesen, kezdő színészként ő is komoly esélyes volt az 1985-ös Vissza a jövőbe főszerepére. Marty McFly karakterét ugyan végül elhappolta előle Michael J. Fox (de csak miután Spielbergnek nem tetszettek Eric Stoltz jelenetei, és kirúgatta őt a filmből), az időutazós kultfilm forgatókönyvére viszont a mai napig tisztán emlékszik. Különösen amiatt, hogy abban, amit ő olvasott el a meghallgatáshoz, még teljesen más jelenetek szerepeltek, mint a végső, mindenki által jól ismert változatban!

Fotó: Jason LaVeris / FilmMagic / Getty Images

 

A 35 évvel ezelőtt bemutatott kulfilm vége például ez volt Jon Cryer szerint:

A jelenet azzal kezdődött, hogy Marty a Harmadik típusú találkozások zenéjét pengeti a gitárján. A filmet egy moziban felvett, VHS-kalózmásolaton látta. Az időgép még nem a 88 mérföldre gyorsuló Delorean volt, aminek 1,21 gigawatt kell a működéshez, hanem... hát... az időgépnek a nukleáris maghasadáshoz egy titkos összetevőre volt szüksége, amiről kiderült, hogy nem más mint... a Coca Cola (esküszöm az élő Istenre)! Az utolsó jelenetben nem szerepelt sem óratorony, sem villámcsapás, hanem ehelyett Marty egy atombomba-teszt színhelyére osont be az időgépével, hogy közel legyen a nukleáris maghasadáshoz, amelyre szüksége van ahhoz, hogy az időgép működjön. 

Izgalmas, nem igaz? Van ám tovább is! A Két pasi - meg egy kicsi sztárja ugyanis így folytatta a visszaemlékezést:

A tesztrobbantás helyszíne egy külvárosi környék tökéletes mása volt, kertes házakkal és próbababákkal, hogy így szimulálhassák egy atomrobbanás hatását egy amerikai kisvárosra. Marty beviszi magával az időgépet a telepre. Az atombomba hamarosan fel fog robbanni. Marty megszerzi a Coca Colát, de megindul a visszaszámlálás is. 10, 9, 8... Marty elcsúszik és elejti az üveget, ami összetörik a földön!! Kifolyik az összes kóla! Marty pánikba esik (érthető), de aztán eszébe jut, hogy most az '50-es években van, amikor minden, magára valamit is adó külvárosi amerikainak volt otthon egy üveg Coke-ja... A hűtőszekrény! Marty kinyitja, és meglátja, hogy tényleg van ott egy üveg. Beleönti az időgépbe, de aztán rájön... A manóba! Ki kell találnia, hogyan éli túl az atomrobbanást! Ismét pánikba esik. De aztán rájön, hogy van egy ólombevonatú kamra a közelében... A hűtőszekrény! Bemászik, becsukja az ajtót, felrobban a bomba, beindul az időgép, ő pedig elrepül #visszaajövőbe!

Egy családbarát blockbuster főhőse belopózik az atomrobbantások kísérleti telepére, ahol minden szakasztott úgy néz ki, mint egy békés, amerikai kisváros, és ott elkezdi a hűtőt nyitogatni, aztán amikor rádöbben, hogy az atombomba mindjárt felrobban, bebújik a frigóba, és végül így menekül meg? Nem ismerős ez valahonnan? De bizony! A Vissza a jövőbe forgatókönyvéből ugyan ki lett dobva ez a jelenet, ám egy másik Spielberg-közeli produkcióban (micsoda véletlen!) végül újra lett hasznosítva:

(via Movieweb)