A legkínosabb filmes pillanatok

Olyan jeleneteket szedtünk össze, amelyekben valami rettentő kellemetlen dolog történik a szereplőkkel, vagy ők viselkednek kínosan. Figyelem: széplelkűeknek nem ajánljuk!

Tökös tekés

A Farelly-testvérek vígjátékai messze földön a legtahóbbak közé tartoznak. Ékes példa erre a Tökös tekés alábbi jelenete, amiben Woody Harrelson örömmel kurjantja, hogy megfejte a tehenet, és jót kortyol a finom tejecskéből. Csakhogy az amish családnak nincs tehenük, bikájuk van...

 

Keresd a nőt!

A két Farelly talán legjobb filmje meglepő komolysággal és őszinte érzelmekkel mesél az igaz szerelemről és a reménytelen vágyódásról. Persze nem fogják vissza magukat trágár poénkodés terén sem – Ben Stiller életének tragédiája egy rosszul felhúzott sliccel kezdődik.

 

A film talán leghírhedtebb jelenetében a főszereplő, hogy valamelyest csökkentse a randevú előtti idegességét, a fürdőszobában könnyít magán. Igen, ez az a bizonyos "hajzselés" rész.

 

Dumb és Dumber

Szintén Farelly: első filmjük csak úgy lubickol a trágár és aljas poénokban, de mind közül kiemelkedik Jeff Daniels nevezetes hasmenése.

 

Trainspotting

Spud egy éjszakai kaland után idegen ágyban ébred, és szörnyülködve tapasztalja, hogy bizony kiadósan összecsinálta magát. Jó fiúként sunnyogna kifelé, ám a reggeliző családba botlik, és az anyuka előzékenyen elvenné a sráctól a kis batyuvá csavart lepedőt. Spud nem engedi, az anyuka ragaszkodik hozzá, és ez is egy olyan jelenet, amilyenbe rémálmainkban sem szeretnénk kerülni.

 

Én és én meg az Irén

Nem maradhat ki a Farelly-tesók Én és én meg az Irénje sem. Nehéz választani a kínos szituációk közül, de talán a legdurvább az összes közül az éjszakai romantika után ébredés, amikor kiderül, hogy Jim Carrey karaktere nem csak Irénnel, hanem egy termetes műpénisszel is megosztotta... az ágyát. 

 

A hivatal

Ricky Gervais sajátos humorának egyik alappillére a lehető legkínosabb karakterek és helyzetek végletekig fokozása. A hivatal eredeti, brit változatában David Brent nem csak a világ legrosszabb főnöke, hanem úgy általában a legpocsékabb ember, aki csak létezhet, és annyira kínos, hogy arra csak úgy reagálhat a néző, ahogy a sorozat szereplői is: értetlenül merednek egymásra, vagy csak a levegőbe bámulnak.

 

Futottak még

Gervais második sorozatában nem csak magát állítja rettenetes helyzetekbe, hanem hírességek is nagy örömmel csinálnak bolondot magukból. Az egyik legemlékezetesebb Daniel Radcliffe, aki a Harry Potter sikerétől megrészegülten, óriási seggfejként díváskodik, és egy ernyedt óvszert hord az ingzsebében, biztos, ami biztos. Ha ez nem lenne elég kínos, várjátok ki a jelenet végét!

 

Life is Too Short

Gervais gonosz humora senkit sem kímél. A Life is Too Short főszereplője Warwick Davis, a törpenövésű színész, és az író-rendező van olyan elvetemült, hogy viccet csináljon a termetéből. Ez a sorozat is a filmvilág kulisszái között játszódik, így a Futottak méghez hasonlóan epizódról-epizódra felbukkan egy-egy sztár, hogy kínos helyzetbe hozza magát. Mint a meghízott és lepukkant Val Kilmer.

 

Amerikai pite

Az Amerikai pite-filmek humorára már azt sem mondhatnánk, hogy kendőzetlen, hiszen még annál is durvább. Mint a címadó pite esete.

Vagy a harmadik részben, amikor Jim egy hirtelen ötlettől vezérelve leborotválja intim testtájait, és a meghökkentő mennyiségű szőrt egyszerűen csak kiszórja az ablakon – bele a konyhai ventillátorba.

 

Egyszer fent,...inkább lent

Ebben a zseniális sorozatban Danny McBride  egy végtelenül tahó, szexista, önző, gyáva, nagypofájú, buta egykori baseballsztárt alakít, Kenny Powerst,akinek minden gesztusa, minden szava borzalmasan kínos. De barátja, Steve, még nála is kínosabb, ami Powers mellett óriási teljesítmény.

 

Borat

A Borat alábbi, zacskóba székelős jelenete a második legkínosabb a filmben. Az első a listánk eddigi jeleneteinél messze kínosabb, ezért inkább mindenki keresse meg maga – igen, a két meztelen fickó verekedéséről van szó.