A legtöbbször megállított filmjelenetek 2.

Nyitott slicc, légyevés, fedetlen keblek egy Disney rajzfilmben, s egyebek.

Az elveszett frigyláda fosztogatói és a lenyelt légy

Indiana Jones a nácikkal lepaktáló ellenlábasa, Belloq vajon tényleg megeszi a szájára szállt legyet? Visszatekerve, újra megnézve nagyon úgy tűnik. Paul Freemant annak idején volt, aki ezért méltatta, hogy micsoda színész, hiszen inkább megeszi a legyet, mintsem megszakítsa a jelenetet. A valóság az, és ehhez tényleg többször kell megnézni a képsort, hogy mielőtt a légy eltűnne, a képsor egy icipicit megdöccen: ugyanis néhány képkockát kivágtak, amelyeken a szemtelen légy elrepül. 

 

Az ifjú farkasember és a furán örülő fickó

Michael J. Fox 1985-ös vígjátékának végén a kosárlabdapályán ünneplő emberek között a lelátón egy fickót látunk, akinek nyitva a slicce. Talán káprázott a szemünk? Cseppet sem. Ott áll, aztán mintha észrevenné, hogy valami nem stimmel, a nadrágjára igazgatja a pulóverét. Fura, hogy benne hagyták a filmben, mert azonnal észrevesszük, nem a hátsó sarokban, az árnyékok között mutogatja az alsógatyáját.

 

A mentőcsapat és a félmeztelen nő

Félmeztelen nő egy Disney rajzfilmben? Bizony, és ez nem teória, tényleg ott van. Illetve volt, két képkockán át. Senki sem tudja, hogyan került a filmbe, és gyanútlanul nézve egyébként észre sem vehető. A Disney azóta kiűzte a magamutogató nőt a filmből, de természetesen az internet népe megőrizte az utókor számára. Az alábbi képsorban szerepel, és ha már egy visszapörgetős-megállítós-kikockázós listáról van szó, tessék megkeresni!

 

Öngyilkos az Óz, a csodák csodájában 

Sokáig járt a mendemonda, és a cáfolat ellenére talán még ma is, hogy az Óz egyik jelenetében a film egyik felakasztott törpe szereplőjét láthatjuk. Hogy szerencsétlen a díszletben végzett magával, és a forgatáson valahogy nem vették észre, hogy ott lengedezik az egyik ágon. Persze szó sincs holttestről: a műfák közt mászkáló egyik madár az, egy daru, vagy emu, csak épp úgy helyezkedett, hogy mindennek látszik, csak madárnak nem.

 

Merevedés A kis hableányban

No, ez sem piskóta! Az emberré változott Ursula és Eric herceg esküvőjén a szertartást celebráló papnak egy idő után merevedése lesz – vagy mégsem? Persze, hogy nem, az a térde, de valóban szerencsétlen pillanatban roggyan meg.

 

Margot Robbie és A Wall Street farkasa

Robbie terpesztős incselkedése a film egyik legismertebbé vált jelenete, és ugyan semmi explicit nincs benne, a gyaníthatóan többszöri visszanézés jócskán megnövelte a film amúgy is hosszú játékidejét.

 

Változó világ és Phoebe Cates

A nyolcvanas években sok kamaszfiú volt szerelmes Phoebe Cates-be, és amint sikerült VHS-en megkaparintani a Változó világot, az úszómedencés fantázia újra és újranézése új szintre emelhette a tömegek plátói szerelmét.