A legtürhőbb megcsalások, mióta mozgókép létezik

Sokféleképpen lehet eljátszani a bizalmat, van aki a bunkó módját választja.

A megcsalás mindig is az egyik kedvelt dramaturgiai eszköze volt a filmeknek. Feszültséget teremt a karakterek közt, lehetőséget ad a titkolózásra, a rejtélyre, a bosszúra, de akár komikus felhangja is lehet egy-egy in flagranti jelentenek. 10 olyan filmet szedtünk most össze, amiben tényleg elég bunkó módon történik a megcsalás, és nem is mindig vesszük észre. Zsepiket elő, mert ez tényleg kegyetlen lesz!

 

10. A hűtlen (2002)

 

 

A tökéletes(nek hitt) életből is mindig hiányzik valami. Connie (Diane Lane) és Edward (Richard Gere) irigylésre méltó körülmények közt élnek New York egyik előkelő negyedében (kutya, gyerek, házvezetőnő), ám a feleség viszonyba kezd egy rejtélyes idegennel, ami a férjet is cselekvésre ösztönzi. Így borul fel a látszat jólét, ha nem figyelünk az érzelmekre. 

Aki kavar: Connie és Paul
Aki hoppon marad: Edward

 


9. Őrült, dilis, szerelem. (2011)

 

 

Talán minden idők egyik legerősebb reakcióját láthatjuk a film elején, amikor Emily (Julianne Moore) vezetés közben elmondja Calnak (Steve Carell), hogy viszonya van az egyik munkatársával, és válni akar. A férfi egy darabig megrökönyödve hallgat, majd kikapcsolja a biztonsági övet, és kiveti magát a mozgó járműből. Cal persze nem hal meg, de hatalmas kihívás elé néz: mivel egyedül marad, újból el kell kezdenie randizni, de már fogalma sincs, miként kell azt csinálni.

Aki kavar: Emily és egy munkatársa
Aki hoppon marad: Cal

 


8. Tisztességtelen ajánlat (1993)

 

 

Szorult pénzügyi helyzetben sokmindenre képes az ember, akár még a testét is eladja. Van aki az orvostudománynak, van aki szexuális célra, most ez utóbbi történik Dianával (Demi Moore). A csavar az, hogy ezúttal mindez a férj beleegyezésével történik. Hogy tisztán lássunk: Diana és férje, David (Woody Harrelson) boldog házasságban élnek, de a teljes anyagi csőd fenyegeti őket. Las Vegasban próbálnak szerencsét, ahol egy gazdag fickó, John Gage (Robert Redford) 1 millió dollárt ajánl, ha Dianával tölthet egy éjszakát. De nem ez az ominózus megcsalás, hanem az, hogy a nő ezután is össze-összejár Johnnal. 

Aki kavar: Diana és John
Aki hoppon marad: David

 


7. Végzetes vonzerő (1987)

 

 

Elég nagy bunkóság, hogy amíg felesége és a lánya a városon kívül van, Dan (Michael Douglas) összefekszik egy másik nővel. Ám Alex (Glenn Close) többet akar egy éjszakánál, és amikor Dan visszautasítja őt, szörnyű bosszúhadjáratba kezd. A Végzetes vonzerő legnagyobb trükkje, hogy nem a megcsalt feleség, hanem a visszautasított szerető keseríti meg a hűtlen férj életét. Elgondolkodtató és tanulságos mozi. 

Aki kavar: Dan és Alex
Aki hoppon marad: Beth

 


6. Narancs az új fekete (2013-2019)

 

 

A 2010-es évek egyik sikeres börtönsorozata egy női kóter mindennpjait mutatja be. Itt gabalyodik egymásba Piper (Taylor Schilling) és volt barátnője Alex (Laura Prepon). Gondolnánk, hogy ami a Litchfield falai közt történik, az ott is marad, ám Piper vőlegénye, Larry rájön az afférra, és felbontja a feljegyzést.

Aki kavar: Piper és Alex
Aki hoppon marad: Larry

 


5. Jóbarátok (1994-2004)

 

 

Hogy Rachel (Jennifer Aniston) és Ross (David Schwimmer) együtt voltak-e, vagy épp szünetet tartottak a kapcsolatukban, amikor az affér történt, valószínűleg örök vita marad a Jóbarát-rajongók közt. Az történt ugyanis, hogy miután összevesznek, Ross részegen felszed egy lányt a bárban, akivel le is fekszik. Na, ezután már tényleg szakítanak – igazi önsorsrontás.

Aki kavar: Ross és Chloe
Aki hoppon marad: Rachel

 

 

4. Szívek szállodája (2000-2007+2016)

 

 

Rory Gilmore (Alexis Bledel) számtalan tévénéző szívébe lopta be magát, és még azt is megbocsátották neki, hogy megcsalta az épp aktuális fiúját. Ráadásul kétszer. Egyszer a második évadban kavar Jess-sel, mözben Deannel is randizik, aztán a 2016-ban készült, Egy év az életünkből című négyrészes folytatásban, miközben Paullal randizik, viszonyba kezd egy nős férfival, Larry-val. Nem mondhatjuk, hogy tanult a korábbi esetből.

Aki kavar: Rory és Jess; Rory és Logan
Aki hoppon marad: Dean; Paul

 


3. Diploma előtt (1967)

 

 

Itt már a népszerű sztori is kényes: a 21 éves Benjamint (Dustin Hoffman) elcsábítja az apja munkatársának felesége, Mrs. Robinson (Anne Bancroft), aki ezzel a férjét csalja meg. A dolog pikantériája, hogy Ben komolyan veszi mondást: “Nézd meg az anyját, vedd el a lányát”, és szerelmes lesz Elaine-be (Katharine Ross).

Aki kavar: Benjamin és Mrs. Robinson
Aki hoppon marad: Mr. Robinson

 

2. Igazából szerelem (2003)

 

 

Gyerekeknek a Reszkessetek, betörők!, felnőtteknek az Igazából szerelem a kötelező családi mozi. Utóbbi talán az egyik legszívszorítóbb film, ami valaha készült, mégis csurig van életigenléssel. Attól a jelenttől viszont minden jóérzésű ember mellkasa összeszorul, amikor Karen (Emma Thompson) megtalálja a férje karácsonyi ajándékát: egy gyönyörű nyakláncot. Ám az ékszert nem neki vette Harry (Alan Rickman), hanem a titkárnőjének, Miának, és bár nincs kimondva egyértelműen a hűtlenség, azért lehet sejteni. Hogy miként alakul a házasságuk, arról végül nem tudósít a film.

Aki kavar: Harry és Mia
Aki hoppon marad: Karen

 


1. Titanic (1997)

 

 

Listánk első helyére minden idők egyik legnépszerűbb romantikus katasztrófafilmje került, nem véletlenül: amíg három órán át elmerülünk Rose (Kate Winslet) és Jack (Leonardo DiCaprio) bimbózó, majd burjánzó szerelmében, szinte észre se vesszük, hogy az egész egy báger nagy hűtlenség-sztori. Oké, lehet védeni azzal, hogy Rose jegyese, Cal Hockley (Billy Zane) egy igazi szemétláda, aki még a mentőcsónakba is aljas módon huppan be, ráadásul őszinte szerelem sincs köztük, Rose pusztán anyagi érdekből házasodna. De mégiscsak arról van szó, hogy a végzetes hajóút alatt a lány szép szabályosan megcsalja a vőlegényét (aki egyébként az eredeti változatban nem lett volna ennyire aljas, csak a film ritmusa miatt kikerültek az emberibb jelenetei).

Aki kavar: Rose és Jack
Aki hoppon marad: Cal 

 

(via Insider)