A nagy Lebowski spin-off még az idén debütálhat

John Turturro rendezésében, de a Coen testvérek támogatásával készült folytatás, Jesus Quintana figurájára kihegyezve, egy francia erotikus vígjáték felhasználásával.

Turturro – aki A nagy Lebowskit követően ismét eljátssza Jesust – már 2016-ban mesélt a Going Places címet viselő spin-offról, amelyről korábban azt is írtuk, hogy már évek óta kész is van, csak még mindig nem mutatták be. A színész-rendező most úgy nyilatkozott, hogy még csak most fejezte be a művet, mivel a vágási folyamat nagyon elhúzódott.

A Going Places egyébként a Herék, avagy a tojástánc című 1974-es, Gérard Depardieu-vel a főszerepben Bertrand Blier rendezte francia erotikus komédia remake-je, csak Jesusszal a középpontban. Turturro most egy pikáns moziként írta le alkotását, ami azt mutatja be, milyen buták is a férfiak.

John Turturro mint Jesus A nagy Lebowskiban. Forrás: Budapest Film

 

„Valami ilyesmiről szól a film. A nők sokkal erősebbek, sokkal összeszedettebb karakterek” – szögezte le az alkotó, aki azt is elárulta, hogy a cselekmény azt ábrázolja, mi minden történik Jesusszal azután, hogy kiszabadul a börtönből, ahol egyébként pedofília miatt ült. „Vígjátékról van szó, de egy mélyen emberi vígjátékról” – tette hozzá Turturro.

A Going Places a színész-rendező bevallása szerint A nagy Lebowski alkotópárosa, Joel és Ethan Coen teljes támogatásával készült. „Ők igen közeli barátaim, és nagyon támogatóak voltak, amikor elmeséltem nekik, hogy szeretném jobban feltárni ezt a karaktert.

Mondták, hogy muszáj nekem megcsinálnom a filmet, mert ők nem fogják.

És miután leforgattam valamit, meg is mutattam nekik, ha éppen elérhetőek voltak” – árulta el John Turturro, akinek a Going Placesben olyan partnerei voltak, mint Susan Sarandon, Bobby Cannavale vagy Audrey Tautou. Azt egyébként még mindig nem tudni, hogy mikor mutatják be a spin-offot/remake-et, de várhatóan egy idén őszi fesztiválon fog debütálni.


(via Consequence of Sound)