A Poligamy rendezője újra forgat

Orosz Dénes ismét romantikus komédiával jelentkezik: a Mimi főszereplői Tenki Réka és Mészáros Béla, akikkel a Poligamyban is dolgozott már együtt.

A Mimi forgatása június végén kezdődik: a stáb Budapest számtalan látványos helyszínét felkeresi, köztük a Duna-partot, több romkocsmát és néhány bámulatos tetőteraszt.

A Filmalap 349,85 millió forintos gyártási támogatásával készülő romkom többi szerepét olyan színészek játsszák, mint Básti Juli, Rezes Judit, Mészáros Máté, Molnár Áron és Ónodi Eszter. Az operatőr ezúttal is Orosz Dénes állandó alkotótársa, Fillenz Ádám, a forgatókönyvet pedig Orosz és Várady Zsuzsi közösen jegyzi.

A nevettető, egyúttal bátran érzelmes, a felnőtté válás viszontagságait sajátos magyar humorral feldolgozó vígjáték főhőse a filmkritikus Gergő (Mészáros), aki, hogy boldoggá tegye unokamániás, súlyos szívbeteg édesanyja (Básti) utolsó napjait, beviszi hozzá öthónapos terhes szomszédját, Sacit (Tenki), és azt hazudja, hogy a lány tőle vár gyereket.

Mészáros Béla. Forrás: Nánási Pál / szinhaz.hu

 

Ám az utolsó pillanatban új szív érkezik, a mamát megműtik, így Gergőnek és Sacinak nincs más választása, mint tovább játszani a szerelmespár szerepét...


(via Filmalap)