A rendezők berágtak, amiért kiherélnék filmjeiket, a Sony visszakozik

Mégsem készítik el a filmek „tiszta változatát”, azaz nem lesznek a korhatáros filmeknek káromkodás -és szexmentes verzióik.

Seth Rogen, Judd Apatow és Adam McKay is – finoman szólva - nem tetszését fejezte ki a Sony ötletére reagálva. A filmvállalat azzal a gondolattal rukkolt elő a napokban, hogy megcsinálja a kevésbé "píszí" filmek "píszí" változatát, azaz korhatár nélküli verzióját.

 

Tesó-tusa

 

A Sony eredeti elképzelései tervei szerint a DVD-ken és az online vásárlásoknál bónusz anyagként adta volna a filmek „tiszta” verzióját - káromkodás, erőszak, meztelenség és szexet nélkül, hogy az egész család együtt nézhesse azokat. Bár a tiszta verziókat csak az eredeti vágással lehetett volna megvásárolni, a filmesek – Seth Rogen, Judd Apatow, Adam McKay és úgy általában az Amerikai Rendezők Céhe (DGA) is nagyon kiakadt a Sony-ra. A filmesek szerint a Sony ezzel a húzásával a filmeket teljesen kiherélné, és pont az tűnne el belőlük, ami megadja jellegüket.

A kifakadást követően a cég gyorsan meggondolta magát, és visszalépett az eredeti elképzeléstől, valamint Man Jit Singh, a Sony egyik vezére kiadott egy nyilatkozatot, miszerint törlik azokat a tiszta verziókat, amikkel problémáik vannak készítőiknek.

„Rendezőink kiemelkedően fontosak nekünk, és szeretnénk tiszteletben tartani kapcsolatunkat velük” - mondta a Deadline-nak.

„Azt gondoltuk, hogy a filmkészítők beleegyezésüket adják arra, hogy használhassuk az előzőleg felülvizsgált televíziós változatokat, amik hozzáadott értéket jelentenének a moziverzióhoz képest. De ha ez valakinek nem tetszik, akkor nem fogjuk folytatni a „takarítást” az adott filmnél.”

 

Taplógáz: Ricky Bobby legendája

 

A Rendezők Céhe válaszolt is gyorsan a Sony közleményére: „Bár örülünk, hogy a Sony elismerte hibáját az üggyel kapcsolatban, a DGA értesítette a Sony-t arról, hogy az érintett filmek "tiszta" verzióinak azonnali eltávolítását várja tőlük mindaddig, amíg a Sony-t nem biztosítja minden egyes rendező az engedélyéről, és lehetővé nem teszi számukra az adott film ilyen irányú használatát."

Seth Rogen múlt héten twittelt egy felháborodottat a Sony terveivel kapcsolatban:
„Te szent szar! Kérlek, ne tegyétek ezt a filmjeinkkel!” Apatow sem volt boldog: „Ez abszolút baromság, és a Sony és a Sony Pictures takarodjon a p*csába a filmjeinkből! Dugják fel a tiszta verziójukat a seggükbe!"

McKay, akinek két filmjét, a Tesó-tusát és a Taplógáz: Ricky Bobby legendáját is megcsonkították volna, csak most szerzett tudomást a „tiszta verzióról”. A filmes szóvivője szerint McKay bizonyosan nem egyezett volna bele, hogy kiheréljék filmjeit. Annál is inkább, mert a Tesó-tusában 152 káromkodás, 91 szexuális és 22 erőszakos momentum van.


Az első 24 film, amelyből a Sony megcsinálta volna a tiszta verziókat: Az 50 első randi, Battle Of The Year - Az év csatája, Apafej, Phillips kapitány, Crouching Tiger Hidden Dragon, Könnyű nőcske, Elysium - Zárt világ, Szellemirtók, Szellemirtók 2., Libabőr, Nagyfiúk, Nagyfiúk 2., Hancock, Inferno, Pénzcsináló, Pixel, Pókember, Pókember 2., Pókember 3., A csodálatos Pókember, A csodálatos Pókember 2., Tesó-tusa, Taplógáz: Ricky Bobby legendája és Az elnök végveszélyben.

 

via Independent