A Sicario 2 rendezője készít filmet a Call of Dutyból

Komplett moziverzum épül, de még nem tudni, hogy 2. világháborús vagy sci-fi témában.

A Warcraft, az Assassin's Creed és a hamarosan mozikba kerülő Rampage mellé újabb videojátékból forgatott film bukkant fel a láthatáron: az Activision Blizzard Studios gőzerővel dolgozik a népszerű háborús játéksorozatuk, a 15 éve futó Call of Duty filmváltozatán. Sőt, nem is egy filmben gondolkodik a cég, hanem egy egész mozis univerzumon! Az azonban egyelőre még homályos, hogy a 2. világháború, Vietnam, napjaink terrorizmus elleni harca, vagy esetleg valami sci-fi környezetbe tett, jövőbeli konfliktus lesz-e az első filmjük témája.

Az viszont biztos, hogy a Call of Duty filmet a Sicario 2. - A zsoldost jegyző Stefano Sollima rendezheti meg. Erről ráadásul nem is akármilyen portál számolt be először: a patinás szórakoztatóipari szaklap, a Variety exkluzív értesüléseként járja be épp a világsajtót a Call of Duty-film híre. 

A forgatókönyvet Kieran Fitzgerald írja (ő jegyzi többek között a Snowdent is), a producerek az Activision Blizzard Studios vezetői, Stacey Sher, Nick van Dyk és Bobby Kotick lesznek. Stacey Sher és Nick van Dyk a Marvel-univerzum háborús párját kívánják felépíteni a következő néhány évben, és ehhez olyan A-listás rendezőket szeretnének megnyerni, mint Quentin Tarantino vagy Steven Soderbergh.