A Star Wars 8 lenne az új Birodalom visszavág?

Nagyon más lesz, mint a 7. rész. Ron Howard máris munkába állt a Han Solo-film forgatásán.

Újra jelentkezik napi Star Wars-hírösszefoglaló rovatunk, amit ezúttal a Geektyrant cikkeiből válogattunk össze.

A 7. rész gonoszát, Kylo Rent alakító Adam Driver interjút adott nemrégiben a Huffington Postnak. Itt többek között arról is beszélt, hogy Az utolsó Jedik rendezője és forgatókönyvírója, Rian Johnson nagyon jó a karakterábrázolásban. És mivel a Lucasfilm teljes kreatív szabadságot adott neki, a 8. epizód stílusa és hangulata markánsan el fog térni a korábbitól, pont ahogyan A Birodalom visszavág is más volt, mint a Csillagok háborúja. Hogy tényleg így van-e, az majd csak december 15-én fog kiderülni.

Ron Howard a Twitter-oldalán jelezte: megkezdte az első munkanapját a még cím nélküli Han Solo-mozifilm forgatásán. Ahogy azt korábban mi is megírtuk, a veterán hollywoodi blockbustergyárost azután igazolta le a Lucasfilm, hogy a cég elnökasszonya, Kathleen Kennedy kirúgta a két rendezőt, Christopher Millert és Phil Lordot

A csere oka produkcióközeli források szerint az volt, hogy A Lego-kalandot is jegyző páros az Ace Ventura-filmek idétlen stílusában vitte tovább a patinás franchise-t, ráadásul Lawrence Kasdan forgatókönyvíróval is konfliktusba keveredtek, miután az eredeti szövegek elmondása helyett rögtönzésre biztatták a színészeket.

Ehhez képest most egy másik belsős forrás azt állítja: egy hónappal ezelőtt a Lucasfilm vezetősége még tökéletesen elégedett volt Miller és Lord munkájával. Akárcsak azzal az ifjú Hant alakító Alden Ehrenreich-el, aki mellé most hirtelen leszerződtettek egy trénert, hogy gyorstalpaló színészleckéket adjon neki.

A Lucasfilm azért tud jófej is lenni, például amikor gyakornoki programot hirdet a filmkészítés világa iránt érdeklődő, fiatal Star Wars-rajongóknak. Az alábbi, szívmelengető werkvideóban a BFI Film Academy lelkes hallgatói mesélnek arról, milyen volt egy-egy pici építőkockával hozzájárulni a Csillagok háborúja franchise-hoz: