A Star Wars jövőjéről nyilatkozott A Mandalóri atyja

Jon Favreau szerint a három trilógia által hagyott fehér foltokat kell kiszínezni.

A Disney nagy ambíciókkal vágott bele a Star Wars-franchise újjáélesztésébe a 2015-ös Az ébredő erővel, de a trilógia lezárulása, és a spin-off filmek (Zsivány Egyes, Solo: Egy Star Wars-történet) vegyes fogadtatása után a Csillagok háborúja átköltözött a Disney+-ra, ahol olyan produkciók mutatkoztak be eddig, mint A Mandalóri, a Boba Fett könyve, az Obi-Wan Kenobi és az Andor.

A tévés franchise kulcsfigurája Jon Favreau rendező, aki miután a Vasemberrel és annak első folytatásával segített elindítani a Marvel Moziverzumot, A Mandalórival újjáélesztette a Csillagok háborúját. Éppen ezért lehet érdekes az, hogy ő személy szerint mit gondol a franchise jövőjéről, már ami a mozis részleget illeti.

Forrás: Alberto E. Rodriguez / Getty Images for Disney

 

A dán Moovy TV-nek adott interjújában betekintést adott a Lucasfilmen belül folyó brainstormingba. Favreau szerint ő és munkatársai a folytatásos trilógiát hatalmas filmes eseménynek tekintik, de ez egy viszonylag kis fejezet csak a Star Wars átfogó történetében. 

Nagyon eseménydús ez a fejezet, de viszonylag rövid pillanat ez abban a több ezer éves periódusban, amelyben a Csillagok háborúja története játszódik”

- fogalmazott, hozzátéve, hogy bár még semmi nem dőlt el, van néhány konkrét pont az idővonalban, amely köré építkezni szeretnének.

Ha a Star Wars tágabb idővonalát nézzük, vannak pontos pillanatok, amelyeket a filmkészítők és a rajongók jól ismernek, de ezen események között, ahogy Favreau fogalmaz, "sok a homály". Emiatt az író-rendező szerint úgy kell a Csillagok háborújához közelíteni, ahogy a történelmet tanulmányozzuk.

A messzi-messzi galaxis története valóban jóval túlmutat azon a néhány évtizeden, amely a három filmes trilógiát magában foglalja, és visszanyúlik az ősi Sith- és Jedi birodalmakig. Lehetséges, hogy mielőtt a Star Wars-franchise továbblépne, a távoli múltat fogja feltárni.

Via: Looper