A Thor 3 rendezője animációs filmet készít Michael Jackson majmáról

A Bubbles névre hallgató csimpánz húsz évig élt együtt a világsztárral.

Még be sem mutatták a viccesen tróger villámisten legújabb kalandját, ám Taika Waititit már a következő filmje foglalkoztatja. A Hétköznapi vámpírok rendezője már eddig is bizonyította, hogy vonzódik a fura ötletekhez és a humorérzéke sem mindennapi, így talán magától értetődő, hogy szemet vetett Michael Jackson jóbarátjának élettörténetére. Ráadásul azt lehet tudni a rendezőről, hogy kedveli Michael Jacksont, a 2010-es első filmje, a Boy főszereplője egy gyakorlatilag apa nélkül felnövő kisfiú, aki Michael Jacksonban találja meg az apafigurát.

Forrás: forrás: Hulton Archive/Getty Images

 

A Bubbles névre hallgató csimpánzt Jackson 1983-ban egy taxasi kutatóintézetből fogadta örökbe, majd később magával vitte híres-hírhedt birtokára, Neverlandbe. A majom fontos szerepet töltött be a világsztár életében: külön kiságyban egy szobában aludt vele, cukrot majszolgatott, miközben filmeket nézett a kastély privát mozitermében, sőt, még Jackson vécéjét is használhatta.  Az énekes állítólag egy külön albumot is írt neki, ami soha nem jelent meg, és amin elég különös dalok hallhatók. Az egyiken például Bubbles banánt eszik, Jackson közben beatboxol.

Ebben a videóban is láthatjuk, hogy Jackson mennyire ragaszkodott Bubbles-hoz, aki a maga kis majom módján még moonwalkolni is tudott!

 

Bubbles csaknem húsz évig élt az énekessel, amíg fel nem nőtt.  Ekkor - csakúgy, mint a kifejlett csimpánzok - erőszakossá vált, ezért végül egy főemlősöknek fenntartott parkba került, és azóta is ott él.

Waititi óriási Michael Jackson-rajongó, de mégsem életrajzot akar készíteni, hanem a majom történetét mesélné el, és mindehhez az animáció, pontosabban a reneszánszát élő stop motion a legkézenfekvőbb eszköz. Az új-zélandi alkotó rendezőtársa, az animációban jártas Mark Gustafson lesz, aki többek közt A fantasztikus Róka úron is dolgozott, és részt vett Guillermo Del Toro több, mint fél évtizede kallódó Pinokkiójának munkálataiban is.

A különös film bemutatójáról még semmit nem tudunk, bár azt feltétlenül érdemes tudnunk, hogy egy stop motion animáció évekig készül. Viszont addig sem maradunk az új-zélandi rendező újabb agymenése nélkül, hiszen a Thor: Ragnarok november 3-án érkezik a mozikba. (Via Empire Online)