A világ legrosszabb színésze megint alkotott

Tommy Wiseau kamu meghallgatása Joker szerepére egyszerűen zseniális.

Mint arról mi is beszámoltunk, Martin Scorsese produceri közreműködésével, Todd Phillips rendezésében jelenleg is dolgoznak egy Joker-előzményfilmen, amelyben Joaquin Phoenix alakítja Jokert. S ahogy arról szintén írtunk, a világ legrosszabb színészeként ismert Tommy Wiseau el szeretné játszani Joker szerepét. A Nerdist most megadta a lehetőséget Wiseau-nak, hogy egy fiktív próbafelvételen beugorjon Phoenix helyett a gyilkos bohóc szerepébe.

Forrás: youtube

 

Tommy Wiseau-t onnan ismerhetjük, hogy 2003-ban barátjával, Greg Sesteróval együtt ők voltak a főszereplői A szoba című alkotásnak, amely azóta azzal vívott ki kultikus státuszt magának, hogy a világ egyik legrosszabb filmjeként emlegetik. Sestero és Wiseau voltak a film producerei is, amit utóbbi írt és rendezett. Az IMDb szavazásán 10-ből 3,6 ponton álló mű keletkezéséről szól egyébként a DVD-n hamarosan hazánkban is megjelenő A katasztrófaművész című film, amelyben James Franco és öccse, Dave Franco formálják meg Wiseau-t, illetve Sesterót.

 

A most nyilvánosságra hozott kisfilmben a színész a tőle elvárható lehető legborzalmasabb módon hozza Jokert. Ennek során ruházatával és maszkjával a Heath Ledger által ikonikussá tett karaktert próbálja utánozni, de játéka során Jack Nicholsont is feleleveníti a „Táncoltál már valaha az ördöggel sápadt holdfénynél?” egysorossal. Sőt a pisztolyából előugró „bang” zászlócskával a színész a hatvanas évekbeli camp Batman tévésorozatot is megidézi. Bónuszként a klip második felében Wiseau barátja és kollégája, Greg Sestero is színre lép Jokerként.

Wiseau A katasztrófaművésznek köszönhető sikerét és a szintén emiatt támadó A szoba-reneszánszt a közelmúltban egyébként arra is megpróbálta felhasználni, hogy szerepet kampányoljon magának a következő James Bond-, illetve Star Wars-filmben.


(via Consequence of Sound)