A Volt egyszer egy… Hollywood bejött a Manson család egyik egykori tagjának is

A részletek spoileresek, szóval csak az kattintson, aki már látta az új Tarantino-filmet, vagy nem zavarja, ha megtudja a legnagyobb fordulatát.

Aki már megnézte a magyar mozikban augusztus 15-én bemutatott Volt egyszer egy… Hollywoodot, az tudja, hogy a kultrendező hiába dolgozott megtörtént események (nevezetesen a Charles Manson hippivezér szektája által elkövetett gyilkosságok, elsősorban Sharon Tate színésznő meggyilkolása) alapján, nem egy dolgot megváltoztatott a film kedvéért.

A valóságtól való kisebb-nagyobb eltéréseknek a filmben szintén megjelent, és beképzelt kis mitugrászként ábrázolt Bruce Lee lánya, Shannon Lee nem igazán örül (a direktorral történt pengeváltásáról itt, itt és itt írtunk korábban), tőle eltérően azonban voltak, akik üdvözölték QT alternatív világát.

A Volt egyszer egy… Hollywood SPOILER! legnagyobb fordulata ugyanis a végső zárlat, amely minden bizonnyal a film összes nézőjét meglepte, hiszen Tarantino egy váratlan húzással a valóságtól eltérően életben hagyja Sharon Tate-et, és éppen a gyilkolni induló hippik halnak nagyon-nagyon csúnya halált.

Ahogy az közismert, a mészárlásokat annak idején a Manson család nevű hippiszekta négy tagja követte el, és meglepő módon a film egyik nagy rajongója is Charles Manson egykori követői közül került ki. Dianne „Snake” Lake – akit a Volt egyszer egy… Hollywoodban Sydney Sweeny alakít – arról híresült el, hogy amikor 1967-ben csatlakozott a szektához, 14 évesen ő volt a legfiatalabb tag (nem mellesleg ő volt az egyik koronatanú a gyilkosok és a gyilkosságra parancsot adó Manson tárgyalásán).

„Úgy gondolom, a befejezés nagyon okosan lett megcsinálva… Tudják, én szerettem ezeket az embereket. Szóval nehéz.

De elkövették ezeket az iszonyatos, brutális szörnyűségeket. Szóval nagyon frappánsnak tartom, hogy az erőszak ily módon visszaüt rájuk”

– nyilatkozta Lake, aki ma már 66 éves.


(via WeGotThisCovered)