A Wonder Woman az óvodás kislányokra is nagy hatással van – itt a bizonyíték

A Wonder Woman kritikai és közönségsikere egyértelmű, de hogy még az ovis gyerekekre is pozitívan hat, az nagy meglepetés. Végre megértük azt is, a kislányok Elsa helyett szuperhősök akarnak lenni.

A film rendezője, Patty Jenkins tette közzé azt a jegyzetet, amit egy óvónőtől kapott, és ami annyira meghatotta Jenkinst, hogy egyenesen azt írta Twitter-oldalára, hogy a gyerekek reakciójáért minden nehéz nap megérte. Az óvónő a gyerekek – elsősorban kislányok reakcióját gyűjtötte össze, és küldte tovább a film producerének, akitől Jenkins is megkapta a listát.

 


A legújabb DC képregényfilm, a Wonder Woman, amiben végre női szuperhős vág rendet a világban, június 2-án került a mozikba, és hamar meghódította a közönség és a kérges szívű filmkritikusok szívét. Egy kritika egyenesen a legjobb DC-filmnek nevezte A sötét lovag óta.

 

 

Az óvónő által küldött felsorolás szerint a kislányokra (és a kisfiúkra) sok pozitív hatással volt már eddig is a film, íme a lista:


- Hétfőn egy Iron Man-őrült kisfiú azt mondta nekem, hogy Wonder Womanes uzsonnásdobozt kért a szüleitől.
- Egy kislány ezt mondta nekem: Ha majd felnövök, én is sok száz nyelvet szeretnék beszélni, úgy, mint Diana.
- Egy kislány három nappal a Szépség és a szörnyeteg-tematikájú szülinapját átterveztette a szüleivel, mert inkább Wonder Womanest akart.
- Hét kislány játszott együtt kedden, és megállapodtak, hogy mindannyian amazonok lesznek, és együtt szállnak szembe a gonosszal. Nem harcolnak, hanem együtt dolgoznak azon, hogy legyőzzék.
- Egy másik lány nagyon komolyan azt kérte a tanárjától, hogy hadd szabaduljon meg az egyenruhájától, illetve hadd cserélje le Wonder Woman-páncélra, hogy készen álljon, ha segíteni kell egy bajba jutottnak.
- Egy kisfiú a földre dobta egy édesség csomagolását, mire egy kislány rákiabált, hogy „Ne szemetelj, te idióta! Hát ezért nincsenek fiúk a Themyscirán!”
- Szerdán egy kislány egy kinyomtatott listával állított be, amin az összes női szuperhős neve szerepelt a szuperképességeikkel együtt, hogy ne legyen vita, amikor a szünetben játszanak.
- Egy olyan kislánnyal beszélgettem, aki még nem látta a Wonder Womant. Másnap bejött, és komoly arccal a következőt mondta: „Igazad volt, a Wonder Woman sokkal jobb, mint a Jégvarázs!”

 

 

A hírek szerint a Wonder Woman amerikai közönségének 52 százaléka volt nő a film nyitóhétvégéjén. Ez sokkal magasabb arány, mint a többi, férfi szuperhős-film esetében: a hímnemű szuperhősfilmek közönségének csupán negyven százalékát alkotják nők.

via NME