Alakul az Ágyúgolyó futam-remake

Az 1981-es akciókomédiából nem kisebb név készül újrát készíteni, mint Doug Liman, A Bourne-rejtély, a Mr. és Mrs. Smith és A holnap határa rendezője.

A remake forgatókönyvíróinak neve sem hangzik rosszul, hiszen arról a Thomas Lennonról és Ben Garantről van szó, akik korábban sikerrel melegítettek már fel egy autóversenyzős vígjátékklasszikust, A kicsi kocsi kalandjait – lásd a 2005-ös, Lindsay Lohan főszereplésével készült Kicsi kocsi – Tele a tankot.

Az új Ágyúgolyó futamot az eddigi tervek szerint egyébként Rawson Marshall Thurber (Kidobós, Családi üzelmek, Központi hírszerzés) rendezte volna, de ő most inkább a júliusban érkező Felhőkarcoló után egy újabb Dwayne Johnson-akciófilmre, a Red Notice-ra koncentrál.

Liman épp nyakig ül a Chaos Walking című, Tom Holland és Daisy Ridley főszereplésével készült sci-fi utómunkálataiban, de utána be tudja illeszteni a táncrendjébe az Ágyúgolyó futam újráját.

Az eredeti, sokak által kedvelt vicces-autóversenyzős darabban igazi sztárparádét láthattunk, hiszen Burt Reynolds, Roger Moore, Farah Fawcett, Dean Martin, Dom DeLuise és a fiatal Jackie Chan is szerepelt benne, rendezője pedig a kaszkadőrök királyának számító Hal Needham volt – Doug Limannek így igencsak fel kell kötnie a gatyáját, hogy bebizonyítsa: érdemes ezt a nyolcvanas évekbeli sikerfilmet is újraforgatni.


(via The Hollywood Reporter)