Alec Baldwin ártatlannak vallotta magát a lövöldözési ügy újabb tárgyalásán

A színész-producer másodszor áll bíróság előtt ugyanannak a forgatáson történt tragédiának a vádlottjaként.

Alec Baldwin 2021 októberében, a Rust című western forgatásán véletlenül elsütött egy nem megfelelően előkészített kellékpisztolyt,

és az éles lövedék eltalálta a film 42 éves operatőrét, Halyna Hutchinst, aki később belehalt a sérülésbe. Rajta kívül a rendező, Joel Souza is megsérült a lövéstől.

Ahogy arról tavaly októberben mi is beszámoltunk, áprilisban ugyan ejtették a vádat a színész-producer ellen a gondatlanságból elkövetett emberölési ügyben, ám a területileg illetékes új-mexikói ügyészek bejelentették, hogy újra vádat emelnek Baldwin ellen, arra hivatkozva, hogy „további tények kerültek napvilágra” a tragikus balesettel kapcsolatban.

A bírósági ügy most ért abba a szakaszba, hogy a sztárnak nyilatkoznia kellett ártatlanságáról vagy bűnösségéről, és ő ártatlannak vallotta magát – ahogy eddig is folyamatosan ezt hangoztatta. A színész korábban azt állította, hogy hátrahúzta ugyan a fegyver csövét, de nem húzta meg a ravaszt, és annak tudatában célzott az operatőrre, hogy a kezében tartott pisztoly biztonságos, és csak vaktölténnyel van megtöltve.

Forrás: Mark Sagliocco/Getty Images for National Geographic


Korábban egyébként azért mentették fel a sztárt, mivel megállapították, hogy

a szóban forgó fegyver csövét úgy módosították,

hogy az akkor is elsült, ha nem húzták meg a ravaszt. Egy új igazságügyi szakértői vizsgálat azonban arra jutott, hogy Baldwin igenis meghúzta a ravaszt, hiába állítja az ellenkezőjét.

A színésznek egyébként a jelenlegi tárgyaláson kívül majd – alkotótársaival együtt – producerként is felelnie kell azokért a mulasztásokért, amelyek a forgatás nem elég biztonságos körülményeit illetik. Tárgyalásra vár ezenkívül a film fegyvermestere, Hannah Gutierrez-Reed is, aki azért lehet felelős, hogy éles töltények kerültek a tárba.

A pisztolyt Baldwin kezébe adó rendezőasszisztenst pedig már el is ítélték az ügyben: David Hallst félév felfüggesztett börtönbüntetésre és 24 órányi közösségi munkára ítélték, továbbá 500 dolláros bírsággal sújtották, ezenkívül egy, a lőfegyverek biztonságos kezelésével kapcsolatos tanfolyam elvégzésére is kötelezték.

Az ügyben korábban írt cikkeink ide kattintva érhetők el.


(via The Guardian)

 

Nem Alec Baldwin az egyetlen...

Sztárok, akiket letartóztattak a saját filmjük forgatásán

Nem Alec Baldwin az egyetlen, aki így járt, de az okok nagyon különbözőek. Szerencsére nem minden eset kezdődött valakinek a halálával – találtunk lopást és közszeméremsértést is.

Tovább