Alec Baldwin mindössze egy napig volt Batman apja

Megsértődött a színész, visszamondta a szerepet a készülő Joker-eredetfilmben.

Ahogy arról szerdán mi is beszámoltunk, Baldwin Joaquin Phoenixhez, Robert De Niróhoz és Zazie Beetzhez csatlakozott abban a nagyon izgalmasnak tűnő projektben, ami a Warner égisze alatt, Martin Scorsese produceri felügyeletével, Todd Phillips rendezésében és forgatókönyve alapján valósul meg, mindössze szerény 55 millió dollárból.

A Jokert kínlódó, majd besokalló stand up komikusként bemutató eredetfilmet az alkotók Alan Moore 1988-as Gyilkos tréfa című Batman-képregénye és A komédia királya című Scorsese-film nyomdokain haladó neo noirként képzelik el, amelyben Baldwinnak teljesen új irányba kellett volna vinnie Thomas Wayne, azaz Batman apjának karakterét.

A leírás szerint Wayne ezúttal „harsány és túlontúl napbarnított üzletember, aki leginkább a nyolcvanas évekbeli Donald Trumpra emlékeztet”. Az ötlet valószínűleg onnan jött, hogy a sztár rendszeresen parodizálja az amerikai elnököt a Saturday Night Live című szórakoztató műsorban. Meglepő módon azonban megsértődött ezen a húzáson, és egy nappal azután, hogy bejelentették részvételét a Jokerben, azt nyilatkozta a USA Todaynek, hogy „nincs benne többé a filmben”.

Baldwin ezután saját Twitter-oldalán is nyomatékosította visszalépését. „A jegyzőkönyv kedvéért szeretném leszögezni, hogy

nem szerződtem le Todd Phillips Jokerére Donald Trump-utánzatként.

Ez sosem fog megtörténni. Soha” – írta a színész. A filmet egyébként 2019. október 4-én mutatják be az amerikai mozik, és a fontosabb szerepek már ki vannak osztva (Phoenix lesz a címszereplő, a többi részletről pedig itt írtunk korábban), így remélhetőleg nem okoz nagy fennakadást a sértődött Alec Baldwin távozása.


(via NME)