Alfred Molina ismét Dr. Octopus lesz a 2022-es Pókember 3-ban

Sőt, a korábbi két Pókember, Tobey Maguire és Andrew Garfield is felhúzza a piros-kék hacukát Tom Holland következő filmjében!

Újabb húzónévvel bővült a Tom Holland-féle Pókember 3 eddig is igen impozáns stáblistája: Alfred Molina visszatér, mint Dr. Otto Octavius, aki robotcsápos Oki dokiként gonoszkodott annak idején, a 2004-es Pókember 2-ben. A hálószövő legújabb filmje előreláthatóan 2022-ben kerülne mozikba, ezúttal is Jon Watts rendezésében, aki korábban közel 2 milliárd dolláros bevételt termelt a Sonynak és a Marvelnek a két cég közös produkcióival, a Pókember - Hazatéréssel és a Pókember: Idegenbennel.

Fotó: InterCom

 

És hogy mit értünk eddig is igen impozáns stáblistán? Ezt:

  • Biztosan visszatér a harmadik részben Peter Parker barátnője, MJ (Zendaya), valamint May néni (Marisa Tomei).
  • Állítólag Doctor Strange (Benedict Cumberbatch) lesz Peter Parker új mentora Vasember helyett.
  • Állítólag visszatér Tobey Maguire, aki a Sam Raimi-féle Pókember 1-2-3-ban játszotta Pókembert.
  • Állítólag visszatér Kirsten Dunst, aki az első Pókember-trilógiában Mary Jane-t játszotta.
  • Állítólag visszatér Andrew Garfield, aki a Marc Webb-féle  A csodálatos Pókember 1-2-ben alakította Pókembert.
  • Állítólag visszatér Jamie Foxx, aki az Elektró nevű Pókember-ellenfelet alakította A csodálatos Pókember 2-ben.

Na de mi indokolja ez a különálló Pókember franchise-ok közti ide-oda ugrálást? Alighanem a 2018-as Pókember – Irány a Pókverzum című animációs film kirobbanó sikere, mert ott egyszerre húzott pókmaskarát Peter Parker, Miles Morales és Gwen Stacy (valamint a többi alternatív Pókember-cimborájuk). És mert az új Marvel-filmek központi témája valószínűleg az a párhuzamos univerzum, azaz multiverzum lesz, ahonnan Mysterio is átkerült a mi világunkba a Pókember: Idegenben kacifántos eseményei során, és ami valószínűleg fontos szerepet fog játszani a szintén 2022-re ígért Doctor Strange in the Multiverse of Madness című blockbusterben is. (via Movieweb & Collider)