Áll a bál: Simon Pegg kikotyogta Tom Cruise legnagyobb jellemhibáját?

A brit komikus azt állította egy interjúban, hogy a Mission: Impossible sztárja egy kényszeres ember, aki képtelen bűnbánatot tanúsítani. Ezt természetesen azonnal felkapta a közösségi média, így Pegg most a Twitteren kénytelen magyarázkodni káromkodva.

Nem tudja magában tartani az igazságot! Simon Pegg tényleg leleplezte Tom Cruise legsötétebb titkát?

Ezzel a hangzatos szalagcímmel jelent meg a brit The Guardian cikke, ami nem más, mint egy lapszemle, amelyben azt ragadták ki Simon Pegg The Timesnak adott interjújából, hogy az 52 éves brit komikus azt állítja sztárkollégájáról, Tom Cruise-ról:

a Mission: Impossible franchise egyszemélyes hőse és hajtómotorja egy kényszeres ember, aki képtelen bűnbánatot tanúsítani.

Pegg ugyanis nemcsak arról beszélt az interjúban, hogy korábban alkoholproblémái voltak, de ilyeneket mesélt Cruise-ról:

A legjobb dolog, amit megtanított nekem, hogy soha ne vállaljam a felelősséget egy bakiért. Ha valami rosszul sül el az ő hibájából, ő azt határozottan letagadja. Aztán ha valaki kijavítja, ahelyett, hogy bocsánatot kérne, csak annyit mond: »Hát persze!«, és rám kacsint... Egyszer bevallottam neki, hogy elb*sztam valamit, mire ő azt mondta – szögezzük azért le, hogy fanyar mosollyal – »Simon, ne csináld ezt!« Ő azzal tartja fenn a tekintélyét, hogy soha semmiért nem hibáztatható.
Forrás: Ethan Miller/Getty Images for CinemaCon

 

Simon Pegg furcsa mondatai természetesen futótűzként söpörtek végig a közösségi médiában. A színész eléggé keresetlen szavakkal illette a Guardiant egy Insta-sztoriban, amiért a lapnak csak ezt sikerült kiemelnie a The Timesnak adott interjújából:

Na elmentek ti a p*csááááába!

De egy külön Twitter-videóban is foglalkozott a hirtelen ráirányuló negatív figyelemmel:

Jelenleg igencsak trendi lettem a Twitteren olyasvalamiért, amit a The Times-nak adott interjúban mondtam arról, hogy Tom Cruise sosem vállalja a felelősséget a hibáiért. Mintha ez nem csak egy kib*szott visszatérő viccelődés lenne nálunk! Ne vegyetek már ennyire kib*szottul szó szerint mindent!

Több se kellett, a net népe természetesen rögtön el is kezdte elemezgetni Simon Pegg goromba válaszvideóját. A negatív hangvételű lapszemle miatt elővett The Guardian szerzője például efféle konteókat osztott meg arról, hogy akkor most hányadán is áll voltaképpen Simon Pegg Tom Cruise-zal:

  1. Simon Pegg tényleg viccelt az interjúban. Ez abszolút elképzelhető. Talán tényleg van egy visszatérő poénja, amiben Tom Cruise-t szidja, amiért a sztár nem hajlandó beismerni a hibákat. A páros már számos filmben dolgozott együtt, lehet, hogy kialakult közöttük egy olyan kapcsolat, ami miatt Tom Cruise nem teszi azonnal tönkre Simon Pegg karrierjét és magánéletét, amiért beszólt neki.
  2. Nem sikerült jól átültetni papírra az interjú hangnemét. Ez megint csak teljesen életszerű. Mióta világ a világ, a személyesen elmondva még viccesnek és könnyednek tűnő dolgok nyomtatásban gyakran kellemetlenül nyersnek hatnak. Lehet, hogy Pegg az interjú alatt végig kuncogott, és kacsintgatva furcsa dolgokat mondott a barátjáról, aztán meglátta, hogy leírva mindez már Cruise legnagyobb jellemhibájának leleplezéseként csapódik le az emberekben, és kissé dühbe gurult.
  3. Lehet, hogy Simon Pegget felhívták (talán egyenesen egy Tom Cruise-hoz bekötött piros telefonról!) az interjú megjelenése után, és Cruise fél órán keresztül szidta őt, amiért sutba vágta a lepcses szájával mindazt, amit Cruise az elmúlt évtizedekben szívós munkával felépített. Ezért most szegény komikus arra kényszerült, hogy ilyen kínos káromkodások közepette reagáljon a történtekre online. A „Ne vegyetek már ennyire kib*szottul szó szerint mindent!” ugyanis egy ugyanolyan béna kifogás, mint a „Kiragadtak a mondandómat a kontextusából.” vagy a „Feltörték a fiókomat.” Viszont ha Simon Pegg tényleg elszúrta a dolgokat ezzel az átgondolatlan interjújával, és kifecsegte Tom Cruise jellemhibáját, akkor ez a bakikért felelősséget nem vállaló válaszvideó tökéletesen bemutatja, mennyire jól eltanulta az érzéketlenséget Cruise-tól...

Vajon a történtek után lesz még közös filmje a Simon Peggnek és Tom Cruise-nak a jövőre mozikba kerülő Mission: Impossible - Leszámolás - Első Rész és a 2024-ben várható Mission: Impossible 8 után?

(via The Guardian & NME.com)