Almodóvar visszatér kedvenc sztárjaihoz

A veterán spanyol rendező ismét Penélope Cruzzal és Banderasszal forgat.

A Dolor y gloria (Kín és diadal) forgatása július első felében kezdődik. A film ezúttal, Almodóvar legutóbbi munkájától, a Julietától eltérően férfi főhőssel dolgozik, és az alkotás problémakörét járja körül: hogy milyen nehéz elválasztani azt a saját életünktől.

Pedro Almodóvar. Forrás: port

 

A nagyszabásúnak ígérkező alkotás több évtizedet, egy egész életet ölel át egy öregedő filmrendező életéből: „találkozások és visszaemlékezések sorát, az első szerelmet, a második szerelmet, az anyához való viszonyulást, a halandóság megtapasztalását, munkakapcsolatokat, a hatvanas és a nyolcvanas évek után a jelenkort,

az ürességet, a mérhetetlen üresség érzését, amit annak a képességnek az elvesztése okoz, hogy továbbra is filmeket rendezzünk”

– szól a gyanúsan önéletrajzi ihletésűnek tűnő mű sztorija Almodóvar saját szavaival.

A Dolor y gloria főszerepét Antonio Banderas és Asier Etxeandía fogja játszani, és szintén fontos szerep jut Penélope Cruznak és Julieta Serranónak. Banderas pályája első filmszerepét az 1982-es A szenvedélyek labirintusában alakította, majd egy sor további Almodóvar-filmben is feltűnt, mielőtt betört volna Hollywoodba, hogy a 2011-es A bőr, amelyben élekkel térjen vissza a rendezőhöz.

Antonio Banderas Victoria Abrillal a Kötözz meg és ölelj!-ben. Forrás: port

 

Penélope Cruz az 1997-es Eleven húsban dolgozott először az alkotóval, a nagy áttörést pedig a Mindent anyámról mellékszerepe hozta meg a számára; ezt követően az egyik legjobb Almodóvar-film, a Volver már teljes egészében az ő személyére épült, majd pár évvel később a Megtört ölelésekben is főszerepet játszott. Julieta Serrano szintén Almodóvar-veteránnak számít: a direktor olyan korai filmjeiben láthattuk, mint a Pepi, Luci, Bom és más lányok a tömegből, az Asszonyok a teljes idegösszeomlás szélén vagy a Kötözz meg és ölelj! – ő közel három évtized után forgat ismét Pedro Almodóvarral.


(via Variety)