Amikor a partnered olyan dögös, hogy elfelejted a szöveged

A szövegtanulás eleve nehéz dolog, pláne nehéz a bemagolt szöveget a megfelelő helyzetben a megfelelő átéléssel elmondani, de mi van akkor, ha a partnered szépsége is elvakít?

Olivia Wilde - Testcsere (2011)

Olivia Wilde esetében nem csupán arról volt szó, hogy színésztársát, Ryan Reynolds-ot annyira lenyűgözte a színésznő szépsége, hogy elfelejtette a szövegét, hanem mindez egy különösen intim szexjelenet kellős közepén történt. A The Tonight Show With Jay Leno című műsorban mesélte el Reynolds, hogy a jelenet forgatása közben elfelejtette a szövegét, részben a jelenet természete miatt – például azért, mert a majdnem meztelen Wilde volt mellette –, illetve azért, mert a színésznő kicsit megtréfálta. „Tehát a jelenetben ott ül rajtam Olivia, és én leveszem a felsőjét, majd a melltartóját, és rajta vannak az ilyenkor szokásos intim ragasztószalagok, ő pedig ezeket az imádnivaló kis mosolygós arcokat rajzolta rájuk... És elfelejtettem a jelenet minden sorát. Nem csak ebből a filmből, hanem az összes többi filmből is, amit valaha készítettem." Reynolds mentségére legyen mondva, karaktere a jelenetben eleve zavarban van, mivel egy közös szökőkútba vizelés során valahogy testet cserélt Jason Batemannel, aki házas ember, és nem akar félrelépni, de azért nagy a csábítás.

Lee Pace - Miss Pettigrew nagy napja (2008)

Frances McDormand mellett Amy Adams volt a 2008-os kosztümös romkom másik női főszereplője, Delysia Lafosse-t, a ledér és bájosan butácska énekesnőt alakítva, és ebből azt gondolhatnánk, hogy miatta állt el valakinek a szava, de pont fordítva történt a dolog. Adams partnere a filmben a jóképű Lee Pace volt, és az ő vonzereje jelentősen lassította a forgatás menetét. Adams így mesélt erről: "Lee aznap nem dolgozott, csak lazult a többiekkel. Majdnem két méter, szóval nehéz szem elől téveszteni, rendkívül férfias, és pont cowboy csizmát viselt. Nem tudtam levenni róla a szemem, annyira jól nézett ki, teljesen el voltam varázsolva. Bharat Nalluri rendező látta mindezt, és odament Lee-hez, azt mondva neki, hogy legyen olyan kedves, és menjen haza, mert elvonod Amy figyelmét a munkáról. Irtózatosan zavarban voltam." Ha ez akadályozta is Adamst a koncentrálásban, legalább eleve adva volt a köztük lévő kémia. 

 

Jennifer Aniston - Jóbarátok (1994)

A szerelem kortól függetlenül mindenkit megtalál! A közelmúltban egy Drew Barrymore-ral készített interjú során árulta el Cole Sprouse, aki Ross (David Schwimmer) kisfiát, Bent alakította a sorozatban, hogy annak idején nagyon belezúgott Jennifer Anistonba, és ennek köszönhetően rendre elfelejtette a szövegét, amikor vele közös jeleneten dolgozott – másokkal nem volt ilyen problémája, pedig nyilvánvalóan kezdő volt: „Ez bizony eléggé megnehezítette a Jenniferrel való munkát, mert hol csak dadogtam, hol elfelejtettem a szövegemet, vagy a megfelelő hangsúlyt. A stábból is piszkáltak emiatt, mert rögtön leesett nekik, hogy miért viselkedem ilyen furcsán. Ma már nyilván máshogy viselkednék (Cole ma is játszik, legutóbb a Riverdale-ben láthattuk – a szerk.), de ez sokkal nehezebb volt kisgyerekként, hiszen csak 7 éves voltam. Mentségemre szól, hogy az egész világ szerelmes volt Jennifer Anistonba.” Cole-nak van egy egypetéjű ikertestvére, Dylan, aki szintén gyerekszínészként kezdte, ő volt Adam Sandler fogadott fia az Apafejben (1999).

Forrás: HBO

Chris Hemsworth - Húzós éjszaka az El Royale-ban (2018)

Ebben a filmben az volt a csavar, hogy Chris Hemsworth, aki csak a történet vége felé jelenik meg, olyan szerepben látható, amit rendszerint nem szoktak rá osztani: egy szekta karizmatikus, de gonosz vezére, Billy Lee néven, meg még egy sutyerák is. És bár Dakota Johnson egy olyan karaktert alakít, akinek nagyon erős oka van arra, hogy gyűlölje Billyt, Johnsonnak az első perctől kezdve nehezére esett, hogy ezt a gyűlöletet ki tudja mutatni, az ok pedig természetesen Hemsworth már-már túlzó jóképűsége volt, és a színésznő szerint a szereplők és a stáb nagy része hasonló okokból „szenvedett". A Vogue-nak adott interjújában ezt mondta: „Ó, istenem, Chris mellett képtelenség volt bármi másra figyelni. Úgy voltam vele, hogy srácok, óriási hibát követtetek el, amikor felkértétek erre a szerepre, mert mindenki folyton elfelejti, hogy mit kéne csinálnia. Chris pedig odaáll a kamera elé, és mindenkinek tátva marad a szája, mert a teste valami elképesztő, és képtelenség NEM odanézni, és még az inge is teljesen ki van gombolva. Senki sem tudott másra figyelni a forgatáson, annyira hihetetlen volt, és nem csak szexuális értelemben – nincs is rá tudományos magyarázat, hogy tud valaki így kinézni! Tiszta őrület!

Forrás: Fórum Hungary

 

Sharon Stone - Az utolsó tánc (1996)

Az 1996-os, Utolsó tánc című című drámában Sharon Stone alakítja Cindy Liggetet, egy nőt, akit egy tinédzserkorában elkövetett kettős gyilkosságért halálra ítéltek, és hosszú évek óta a siralomházban él, újra és újra fellebbezve az ítélet ellen, Rob Morrow pedig az ügyvédje, aki kétségbeesetten próbálja megmenteni az életét. Nem véletlen, hogy kevesen emlékeznek erre a filmre, ugyanis nem jó, Stone még egy Arany Málna-jelölést is kapott érte, a bemutató 25. évfordulója alkalmából azonban Stone színésztársa, Morrow bevallotta, hogy nehezen tudott mellette összeszedetten viselkedni: „Nap mint nap csak pár centire voltam Sharontól, és nagyon sokszor egyszerűen elvesztem elképesztő szépségében, gyakran elfelejtve a szövegemet. A rendezőnk, Bruce Beresford, aki nyilvánvalóan átérezte, min megyek keresztül, rendszerint kénytelen volt oldalba bökni, miközben jellegzetes ausztrál akcentusával odasúgta. -Rob, haver, rázd meg magad!" A film problémáinak semmi köze nem volt Morrow teljesítményéhez, és Stone fénykorában sok színész hasonló problémával küszködhetett.

Forrás: InterCom

 

Matthew McConaughey - Vihar előtt (2018)

A 2019-es Vihar előtt című misztikus thrillert aligha vádolhatjuk azzal, hogy túlságosan is  jó film, és bár mindkét főszereplőt, Matthew McConaughey-t és Anne Hathaway-t is Arany Málnára is jelölték, ez biztosan nem a képernyőn megjelenő tapintható kémia hiányának volt köszönhető. Hathaway még azt is bevallotta, hogy annyira lenyűgözte színésztársa remek külseje és parádés fizikuma, hogy a forgatás alatt nem tudott mindig a feladatra koncentrálni. Azt mesélte később: „Csak bámulok Matthew-ra, miközben síri csend van körülöttünk, mire észbe kapok, hogy az én szövegem jönne. De miért felejtettem el a szövegemet? Mert ez a pasi annyira jóképű! Nézem, nézem, és egy szó sem jut eszembe, mert úgy néz ki, mint egy férfi topmodell, és akár az is lehetne." Bár Hathaway azzal mentegetőzött utólag, hogy McConaughey „olyan neki, mint egy testvér”, de az elmondottak alapján azért ennél többről lehetett szó.

Forrás: Big Bang Média

 

Mads Mikkelsen - Hannibal (2013)

Íme, a listán az egyetlen bejegyzés, ahol mozgóképes bizonyíték van arra, hogy egy színész konkrétan elfelejti a szövegét, mert belefeledkezik partnere tekintetébe- vagy valami másba. A Hannibal című tévéműsorban Gillian Anderson visszatérő szereplő volt mint Hannibal Lecter (Mads Mikkelsen) pszichiátere, dr. Bedelia Du Maurier, és a harmadik évad egyik epizódjában a pár végül össze is jön. A sorozat egyik elrontott jelenetekből készült válogatásában láthatjuk, ahogy Anderson teljesen belefeledkezik egy csókjelenetbe a karakteres arcélű Mikkelsennel, és végül nem csak a szövegét felejti el, hanem azt is, hogy meg kellett volna szólalnia. A csók után Anderson kilép a karakteréből, és odasúgja Madsnek: „Elfelejtettem a szövegem!", majd nevetésben tör ki. Tekintettel arra, hogy Mikkelsennek milyen népes rajongótábora van, nem nehéz Andersont hibáztatni, amiért miatta kicsit elfelejtett koncentrálni.