Anne Hathawaynek hatalmas mázlija volt, hogy ezek után ő lehetett a Macskanő

A színésznőnek elég furcsán alakult az első megbeszélése A sötét lovag: Felemelkedés kapcsán Christopher Nolan rendezővel.

Anne Hathaway napjaink egyik legnagyobb direktorának két munkájában is szerepel – de isteni szerencse, hogy ez így alakult, hiszen nem sokon múlt. Egy most nyilvánosságra hozott interjúban ugyanis a színésznő elmesélte, hogy úgy ment el egy találkozóra Nolannel, hogy nemcsak, hogy nem tudta, A sötét lovag: Felemelkedés Macskanőjének a szerepéről lesz szó, de azt hitte, hogy az alkotó Harley Quinn szerepére hallgatja meg.

Hathaway Macskanőként A sötét lovag: Felemelkedésben. Forrás: InterCom

 

Hathaway így jól fel is öltözött az alkalomhoz illően, olyan őrülten, ahogy csak tudott. „Van egy csodás Vivian Westwood fölsőm, ami nagyon szép, de elég őrülten van megvarrva, és mindenhol csíkok vannak rajta össze-vissza. És kerestem egy olyan lapos talpú cipőt, amilyet Joker is viselne.

És a beszélgetés közben végig őrült kis mosolyokat lődöztem Chrisre”

– mesélte a színésznő.

„Aztán úgy egy óra múlva benyögte: »ugye mondanom sem kell, hogy a Macskanőről van szó?« Szóval gyorsan át kellett irányoznom magam. Oké-oké, szexi vagy, légy szexi! De persze közben gyűlöltem a fölsőmet. Amúgy nyilván imádom, de abban az adott pillanatban eléggé utáltam. Kicsit nehéz volt így szexinek lenni” – tette hozzá. De szerencsére a kavarodás vagy nem zavarta Christopher Nolant, vagy észre sem vette – Hathaway mindenesetre megkapta a szerepet.

A sztár szót ejtett ezenkívül A sötét lovag: Felemelkedés után két évvel bemutatott Csillagok közöttről, a rendező másik filmjéről is, amiben szintén megcsípett egy szerepet. A színésznő szerint a rajtuk lévő űrhajósruha miatt a forgatás egyenesen gyilkos volt – de ő egyedüli nőként mégsem mert panaszkodni.

„A ruha már az első csapónál átázott, és én ott ültem, és arra gondoltam: »nem panaszkodhatsz. Kilométerekre te vagy az egyetlen lány, nem panaszkodhatsz. Ez most fontosabb, mint te«”

– ecsetelte Hathaway, aki a vízben játszódó jelenet után a gleccserben való menetelést is a borzalmas, átázott szkafanderben csinálta meg. „Ezen a ponton már Matt Damon is velünk forgatott, és úgy két óra múltán kibökte, hogy »ez a legrosszabb jelmez, ami valaha rajtam volt!« Szóval nagy kő esett le a szívemről, hiszen ha maga Jason Bourne is kivan tőle, akkor én is panaszkodhatok” – zárta a vicces sztorit a színésznő.


(via IndieWire)