Annyira ócska lett a Sonic-trailer, hogy inkább újradizájnolják a kék főhőst

A Sega konzolok kultikus sündisznója saját mozifilmet kapott – a rajongók viszont teljesen kiakadtak miatta!

A Sega játékkonzolok ugrabugra, kék sündisznója, Sonic legalább olyan ismert figura videójátékos berkekben, mint Super Mario, bár tény, hogy nem annyira népszerű, mint a tekikatonákat vegzáló, bajszos kis vízvezeték-szerelő. Annyira viszont mégiscsak szeretik az emberek Sonicot, hogy a Paramount 2017-ben úgy döntött, mozifilmet forgatnak róla (előtte a Sony éveket ült a jogokon anélkül, hogy összehozták volna a Sonic-blockbustert).

Az eredmény viszont katasztrofális lett: múlt héten jött ki a Sonic mozifilm előzetese, de a rajongók leszedték róla a keresztvizet. Teljesen jogosan, hiszen ennyire rondán animált, az élő szereplők közül teljesen kilógó CGI-figurát évek óta nem láttunk a filmiparban! Ráadásul a nyúlánk mozis figura egyáltalán nem úgy néz ki, mint a játékok nagy mangaszemekkel rendelkező, zömök Sonicja.

A negatív kommentáradat hatására a film rendezője, Jeff Fowler visszavonulót fújt, és a Twitter-oldalán hivatalosan is bejelentette: megfontolja a kritikákat, és megígéri, hogy összedugják a fejüket a Paramount és a Sega döntéshozóival azzal kapcsolatban, hogy a film dizájnja a lehető legjobban hasonlítson a videojáték világára. 

Az előzetesben egyébként szerintem nem is Sonic volt a legröhejesebb, hanem a világot leigázni akaró főgonoszt, Dr. Ivo Robotnikot alakító Jim Carrey... (via The Guardian)