Az Avatar kivágott jelenetei az Avatar 2-ben válnak majd igazán fontossá

2009-ben nem láthattuk a szexelő na'vikat, sem azt, hogy Neytiri áldott állapotba kerül a sztori végére. A folytatás hőseink gyerekeiről fog szólni!

Nagyon messzinek tűnik ma már a 2009-es esztendő, amikor bemutatták a mozik a korszak kasszarobbantó blockbusterét, az Avatart, ami sokáig rekordernek számított a maga szerény 2,72 milliárd dolláros  bevételével (míg a Bosszúállók: Végjáték be nem előzte 2,79 milliárddal). James Cameron az elmúlt 10 évet nagyjából azzal töltötte, hogy az Avatar folytatásaival bíbelődött. Jelen állás szerint 2022 decemberében jön az Avatar 2, 2024-ben az Avatar 3, 2026-ban az Avatar 4 és 2028-ban az Avatar 5. És hogy miről fog szólni? A sok pletyka, találgatás és kiszivárgott infó után most végre biztosat is tudunk: az Avatar 2 részletesen bemutat majd olyan eseményeket (és ezek következményeit), amelyeket Cameron kivágott a 2009-es első részből. Ezekből villant most fel jópárat a Screenrant legújabb videója:

A kivágott jelenetekből az alábbiaknak lesz tehát fontos szerepe a 2022-es Avatar 2-ben:

  • Az elmismásolt szexjelenet... Legalább 10 éve köztudott, hogy Jake (Sam Worthington) és Neytiri (Zoe Saldana) nemcsak csőröztek a foszforeszkálva világító fák lugasában, hanem bizony be is lett dugva valami egy bizonyos helyre... No nem úgy, mint ahogy azt az embereknél szokás, hiszen a na'viknál a szex legfontosabb aktusa az, amikor a felek összecsúsztatják a hajfonatukból kiálló érzékelőcsápokat, ezzel szó szerint egy test egy lélekké válva. Persze ettől még lehet, hogy a na'vik egyáltalán nem olyanok, mint a Barbie- és Ken-babák, és nekik is van valami az ágyékkötőik alatt, hiszen ha nem lenne ott semmi, minek takargatnák ugyebár? A na'vi nőstényeknek ráadásul ugyanúgy van melle is, mint a humán nőknek...
  • Neytiri terhes lesz! Vár a fentiekből mintha az látszana, hogy James Cameronék mintha kissé önellentmondásba keveredtek volna a kék bőrű idegen faj szexuális szokásai és szaporodási ciklusát bemutató képsorokkal, az biztos, hogy a film végén eredetileg több áldott állapotba került na'vi nő is felbukkant volna. Közöttük lett volna a főszereplő Neytiri is, aki Jake gyermekét hordja a szíve alatt. Annyit már most is lehet tudni, hogy ez a közös gyerek nem más, mint Neteyam, aki az Avatar 2 egyik főszereplője lesz – akárcsak a testvérei, Lo'ak és Tuktirey. Jake és Neytiri családja (esetleg az egész klánja?) ugyanis valami nagy veszélybe kerül, ami miatt hosszú utazásra kényszerülnek a Pandora bolygó egy olyan részén, amit az első filmből korábban nem ismerhettünk meg (ha minden igaz, ez az új helyszín egy hatalmas tengerekből és apró szigetekből álló, Óceániára emlékeztető terület lesz).
  • Jake bekábszerezett a na'viknál. A 2009-es filmből végül az a fontos jelenet is ki lett vágva, amiben Jake nagyot kortyol valami furcsa főzetből a kék űrlények otthonában, és pszichedelikus belső utazásra indul mindenféle féregjáratokon át. A látomás végére már sokkal jobban megérti, mennyire harmonikusan egymásba fonódik a Pandora növény- és állatvilága, egyetlen, nagy, lélegző ökoszisztémaként, amelyben lényegében a na'vik népe is csak egy sejthalmaz a sok másik között. 
  • Dr. Grace Augustine-nak volt egy na'vi iskolája! Kicsit elsikkadt a filmben, hogy a Pandora űrlényei miért is szeretik annyira a Sigourney Weaver által megformált doktornőt, hogy a történet végén „átmásolják” az ő tudatát is egy kék avatártestbe (illetve jelen állás szerint a doktornő egyelőre a Lelkek Fájának egész bolygót átható gyökérzetében lebeg, az összes élő és elhunyt na'vi kollektív emlékezeteként, bár a pletykák szerint a második részben ismét saját teste lesz a természetistennő Ejva akaratából). A doktornő korábban angolra tanította a kis na'vikat egy erdei iskolában, ám ezt a helyet megtámadták és szétlőtték az unobtaniumot bányászó zsoldosok – és így máris érthető, miért utálja kezdetben Dr. Grace Augustine annyira a katonáktól átvezényelt Jake-et (akinek ugye nem lett volna semmi keresni valója a Pandorán, ha nem derül ki, hogy a DNS-e csaknem megegyezik az Avatár-programban részt vett, de időközben elhunyt tudós ikertesójáéval). Az egyik kivágott jelenet, amiből mindez kiderül, a régi erdei iskolai romjai között játszódott volna.