Az Oscar házigazdái - és kicsoda Jimmy Kimmel?

Jimmy Kimmelt tavaly nagyon megviselte az Oscar-fiaskó, pedig nagyon vicces ember, és el is mondjuk, miért.

Az Oscar-ceremónián a jelöltek és a ruhaköltemények mellett komoly hírértékkel rendelkezik, hogy ki a díjátadó házigazdája. The show must go on - és a néző számára olykor végtelenül unalmas, hosszú rendezvényt muszáj, hogy feldobják valahogy, ezért a zenés betétek mellett nagy felelősség hárul a műsorvezetőre is. Nyilván a legnagyobb hollywoodi eseményen nem bontakozhat ki senki, hiszen a jópofizás is a műsor lényege, de nem árt, ha kezelni tudja a tömeget, és meg is tudja őket nevettetni, ezért az Oscar történelmének legemlékezetesebb házigazdái mindig is a komédiások voltak. Sokan nem válnak be, máskor mintha a szervezők nem is bíznának a műsorvezető képességeiben, ezért ketten vezénylik le a gálát, viszont az Oscar-átadók történelmében néhányan jól beváltak, és többször is betöltötték a szerepet.

Az abszolút rekordtartó Bob Hope, aki 1940 és 1978 között összesen tizenkilencszer volt házigazda, bár néhányszor másodmagával. A második helyezett Billy Crystal, ő kilencszer poénkodhatott a gálán, 1990 és 2012 között. Whoopi Goldberg és Jack Lemmon egyaránt négyszer álltak a színpadra. Háromszor vezette a műsort Jerry Lewis, Steve Martin, Conrad Nigel és David Niven, majd a kétszeresek többek között Chevy Chase, Sammi Davies Jr., Ellen DeGeneres, Jane Fonda, Goldie Hawn, Frank Sinatra, Chris Rock, James Stewart, Walter Matthau és Richard Pryor, de ezekben a számokban az is benne van, amikor nem egyedül vezényelték le a ceremóniát.

Számos listát találhatunk, amelyekben rangsorolják a házigazdákat, és azok alapján Seth McFairlane, Chevy Chase, David Letterman, James Franco és Anne Hathaway a legrosszabbak közt vannak.

Tavaly után idén másodjára Jimmy Kimmel lesz az Oscar levezénylője, pedig a tavalyi borzalmas baki igencsak megviselte, amikor összecserélték a borítékokat, és a legjobb film díjánál a Holdfény helyett a Kaliforniai álmot jelentették be. De egyébként is erősen kritizálták az este folyamán nyújtott teljesítményét, noha Kimmel egy nagyon vicces fickó.

No, de ki ez a Jimmy Kimmel?

Forrás: flickr.com

 

Egy nagyon vicces fickó, a Jimmy Kimmel Live házigazdája. A hagyományos talkshow mellett nagyjából bármennyi hírességet képes összeterelni, hogy a legnagyobb hülyeségekre rávegye őket, és legendássá vált, ahogy Matt Damonnal már évek óta szívatják egymást. Az egész azzal kezdődött, hogy Damont  állandóan bejelentette mint vendéget, aztán a műsor végén közölte, hogy rá sajnos már nem maradt idő.  Matt Damon bosszúja bejárta az internetet: Sarah Silvermannel karöltve - aki Kimmel barátnője volt - megírták és előadták az I am F*cking Matt Damon kezdetű dalt, és innen elszabadult a pokol.

Kimmel nem késett sokáig a válasszal, amibe Damon országos cimboráját, Ben Afflecket is bevonta. Egy látványos videóban alázta a gonosz Matt Damont és Silvermant.

És innentől kezdve lépten-nyomon egymást szívatják még a mai napig is.