Az ugandai Feláldozhatók jobb, mint az eredeti?

Fura koppintások a világ minden tájáról az indonéz Mr. Beannel és az olasz James Bond-filmmel, amiben Sean Connery öccse játssza Sean Connery öccsét.

Az indonéz Mr. Bean egy lepedőbe tekert szellem

A Mr. Bean Kesurupan Depe című indonéz filmben a címszereplő egy olyan kísértet, ami halálakor a testét takaró szemfedélben ragadt. Noha elvileg vígjáték, a történetben egy helyütt egy őrült láncfűrésszel lemészárol egy terhes nőt és a férjét, majd miután azok kísértetek lesznek, találkoznak Mr. Beannel, és együtt igyekeznek kikerülni a pokolból. Segít nekik a Macskanő(!!!) is, aki egy fergeteges koncerttel motiválja az alvilágban senyvedő lelkeket.

Az ugandai Feláldozhatók

Az Operation Kakongoliro! az ugandai Feláldozhatókként hirdeti magát. Sajnos magáról a filmről az előzetesen kívül még nem sok mindent tudni, de annyi bizonyos, hogy nagyon sokat ütnek, rúgnak és lőnek benne, és telis-tele van a világ legbénább effektjeivel. No meg azt, hogy Wakaliwoodban készítették - ők ajándékozták meg a világot Uganda legelső akciófilmjével, a Who Killed Captain Alex című mesterművel, amelynek a költségvetése mindössze 200 dollárból és néhány vödörnyi (állítólag) emberi vérből állt. 

 

Az olasz  gagyi-James Bondban Sean Connery öccse játssza Sean Connery öccsét

Az 1967-es OK Connery/Operation Kid Brother című olasz kémfilmben a THANATOS nevezetű szervezet fenyegeti a világot, és csak a 007-es ügynök akadályozhatja meg a veszedelmet, de ő nincs kéznél - itt jön a csavar! -, és mivel ugye James Bondot akkoriban Sean Connery játszotta, így csak Sean Connery öccse, a Neil Connery-t játszó Neil Connery léphet a helyébe! Persze ő is ugyanazt tudja, mint nagynevű bátyja (a vásznon). A film további pikantériája, hogy a Bond-filmek több színésze is felbukkan, persze más szerepekben: az M-et játszó Bernard Lee és Moneypenny, azaz Lois Maxwell kémeket alakítanak, de láthatjuk Daniela Bianchit (Oroszországból szeretettel) és Adolfo Celit is, azaz Largót a Tűzgolyóból.

(Forrás: Cracked)