Az új Jurassic World kisfilmben az életéért küzd egy család

Ingyen nézhető online a Jurassic World direktora, Colin Trevorrow által rendezett Battle at Big Rock, ami a 2021 nyarán érkező harmadik részt, a Jurassic World 3-at vezeti fel.

A meglepetés rövidfilm a hivatalos Jurassic World kánon része, és időben a 2018-as Jurassic World: Bukott birodalom és az amerikai mozikban 2021. június 11-én bemutatandó Jurassic World 3. között játszódik. Az André Holland (Holdfény) és Natalie Martinez (A búra alatt) főszereplésével készült 8 perces, eredetileg az FX csatornára készült alkotást a rendező harangozta be Twitter-oldalán, és azóta a Twitteren és a YouTube-on egyaránt megnézhető.

A Battle at Big Rock egy anyát, egy apát és három kisgyermeküket mutatja be, akik a Big Rock Nemzeti Parkban kempingeznek, 32 kilométerre onnan, ahol a Jurassic World: Bukott birodalom történései véget értek. A kis család balszerencséjére úgy alakul, hogy ők lesznek az első résztvevői a kiszabadult dinoszauruszok és az emberek közt zajló küzdelemnek.

A kisfilm rendkívül kompakt: van benne cukiság (egy baba és egy babadinó), izgalom, rettegés, igazából minden, ami miatt a Jurassic Park és Jurassic World filmeket szeretjük, és még a színészi játék és a látvány is nagyon rendben van.

A Battle at Big Rock forgatókönyvét maga Trevorrow és Emily Carmichael (Tűzgyűrű: Lázadás) írta. Colin Trevorrow egy remek független film, a 2012-es Kockázatos túra megrendezése után kapott lehetőséget 2015-ben a Jurassic World dirigálására. A film második részét, a fent említett Bukott birodalmat J.A. Bayona rendezte (de forgatókönyvíróként Trevorrow is részt vett a produkcióban), aki azonban jelenleg a várva várt A Gyűrűk Ura sorozat munkálataival van elfoglalva, így Trevorrow visszatérhetett a Jurassic World 3. direktoraként.


(via Independent)