Az új Sikolyt csak 18 felett és 10 után nézhetjük meg

Ennyire brutális lett?

Március 9-én érkezik a magyar mozikba a Sikoly 6. része, ami már most (film)történelmet írt, legalábbis nálunk: ez az első része a franchise-nak, amely X besorolást kapott, azaz csak 18 éven felülieknek ajánlott, és a mozik is csak 22:00 után vetíthetik. Utóbbi egyben azt is jelenti, hogy éjfél után fogunk csak távozni a moziból, a 6. rész ugyanis a 123 perces játékidejével az eddigi leghosszabb.

Az eddigi 5 rész a magyar mozikban 18-as korhatárral futott, azaz nagykorú felügyelete mellett a 18 éven aluliak is megnézhették.

A korhatárbizottság döntése azért is meglepő, mert más országokban jóval enyhébb besorolást kapott a film. Néhány példa:

  • Canada (Alberta): 14
  • Németország: 16
  • Lengyelország: 16

Az új, hatodik rész különlegessége amúgy, hogy ezúttal nem a kertvárosban, hanem a nagyvárosban csap le Ghostface, hiszen a történet helyszíne New York. Az ötödik rész főbb karakterei visszatérnek, sőt, a negyedik rész túlélőjével, Kirby Reed is találkozhatunk, és ismét Hayden Panettiere fogja alakítani. A Sikoly-filmek örök túlélője, Sidney Prescott viszont ebből a részből kimarad, mivel az őt játszó színésznő, Neve Campbell pénzügyi okokból nem vállalta szerepet.

A hazai forgalmazó, a Forum Hungary, amely aligha örül annak, hogy jóval kevesebb alkalommal tudja vetíteni a filmet, a friss közleményében jobb híján bátorságpróbaként próbálja tálalni a hírt:

"A film tehát nem csak a Sikoly-sorozat legkegyetlenebbike, de az elmúlt évtizedekben bemutatott összes film között mondhatni dobogós durvaságban. Aki elég bátor, hogy jegyet váltson rá, brutalitásban és sikolyokban gazdag két órát tölthet el a moziban.”