Bajban a Marvel, elkeseredett lépésre szánhatja el magát a stúdió

Két közkedvelt karaktert is visszahoznának a halálból.

Amilyen nagyot szóltak még pár évvel ezelőtt a Marvel Moziverzum filmjei, akkora érdektelenség övezi az legutóbbi bemutatókat. Mind a filmes, mind pedig a Disney+-ra készült sorozatok esetében mostanra inkább nézői és kritikusi csalódottság jellemző, pedig nem is olyan rég még a Marvel-filmek jelentették a szórakoztatóipar csúcsát, és a veszélyt minden más multiplex premierre.

Forrás: Fórum Hungary

 

A 2019-ben bemutatott Bosszúállók: Végjáték 2 milliárd dolláros sikerét azóta sem sikerült megismételni, pedig már

kiterjesztették a MCU-t a sorozatokra is, és olyan, kevésbé ismert karakterekkel is kísérleteztek, mint az Örökkévalók és Shang-Chi.

Sajnos azonban a mennyiség a minőség rovására ment, és egyre több probléma akad a Marvel-filmek digitális trükkjeivel és történetvezetésével: valójában mindkettő iszonyú vacak lett mostanra. A Variety egy forrásra hivatkozva arról számolt be, hogy a Marvel és a Disney egy jelentős következményekkel járó döntést készül meghozni. Állítólag a stúdió arra készül, hogy két népszerű karaktert is feltámasszon egy jövőbeli Bosszúállók-filmben.

Forrás: Fórum Hungary

 

A Végjátékban két közkedvelt szuperhős is meghalt: a Scarlett Johansson által alakított Fekete Özvegy és Robert Downey Jr. Vasembere. Egyik új karakter sem lett olyan népszerű, mint ők, így nem csoda, hogy most a Marvel Studios-nál azt fontolgatják, hogy mindkettőt visszahozzák. A döntés hátterében az is áll, hogy a Marvel-filmek népszerűsége azután kezdett esni, hogy ezt a két karaktert kiírták a történetből.

Forrás: UIP

 

Ugyanakkor mindkét szuperhős halála ikonikussá vált, és jelentős következményekkel járt. Tony Stark utolsó mondata („Én vagyok Vasember”) megrendítő búcsú volt, Natasha Romanoff halála pedig láncreakciót indított be: gondoljunk Jelena Belova (Florence Pugh) történetszálára. Szóval, ha a Marvelnél úgy döntenek, hogy feltámasztják ezt a két karaktert, egyfelől valószínűleg jelentős nyereséget könyvelhetnek el, másfelől viszont

minden olyan szál, ami ezeknek a haláloknak a következménye, mehet a levesbe.

Ez is érdekelhet

Hivatalosan is megdőlt a legjobb Bosszúállók-teória

A Loki című Disney+-sorozat második évadának második epizódja teljesen megsemmisíti a népszerű elméletet.

Tovább

 

Persze az is kérdés, hogy a két színész visszatérne-e a szerepbe. Robert Downey Jr. 2020-ban erről úgy nyilatkozott:

„Ha újból felvenném azt a jelmezt – és felvenném –, nem éreznéd kicsit azt, hogy »Ó, a fenébe!«?”

Scarlett Johansson pedig 2023-ban úgy nyilatkozott, hogy ezt a fejezetet már lezárta:

„Végeztem. Igen, végeztem, ennek a fejezetnek már vége. Mindent megtettem, amit meg kellett tennem.”

Az sem igazán segít a Marvel Studios-nak az új történetszálak építésében, hogy nemrég családon belüli erőszak vádjával került bíróság elé Jonathan Majors, aki az MCU új antagonistáját, Kangot alakítja. Nagyon úgy fest, hogy új főgonosz után kell nézni, és még az is lehet, hogy végre feltűnik Fátum Doktor.

 

(via Variety, Looper, NME)