Beckham beperli Mark Wahlberget – 3,8 milliárd forint a tét!

A focilegenda szerint egykori barátja és üzlettársa súlyos anyagi veszteséget okozott neki a közös edzőterem-bizniszükben.

David Beckham 209 oldalas keresetben pereli egykori országos cimboráját és üzleti partnerét, Mark Wahlberget egy állítólagos 8,5 millió fontos (jelenlegi árfolyamon kb. 3,89 milliárd forintos) anyagi veszteség miatt. Wahlberg és a többi vádlott viszont azt állítják, hogy az egykori focilegenda „csalárd magatartásra” vonatkozó vádjai alaptalanok, és arra kérték a bíróságot, hogy utasítsa el a keresetet.

A két híresség akkor lett jóban, amikor az egykori focista 2007-ben ugyanazon a Los Angeles-i környéken vett házat, ahol Mark Wahlberg is lakott. Az ismert színész 2019-ben lett kisebbségi részvényes az F45 Training nevű edzőterem-láncban, miután a befektetési csoportján keresztül részesedést vásárolt a cégben. Wahlberg 2022-ben lett márkaigazgató a 2011-ben alapított F45-nél, ami több mint 2000 edzőteremmel rendelkezik világszerte (ebből 1000 az Egyesült Államokban, 500 Ausztráliában található, de jelen vannak Budapesten is).

Beckham mint „márkanagykövet”, az Instagramon többször is megosztott olyan posztokat, amelyekben az F45-öt népszerűsítette, de ezeket a képeket azóta törölte. Állítása szerint ugyanis egykori barátja „félrevezette őt az üzleti ügyletek során”, amivel milliós károkat okozott neki, ezért most „csalárd magatartással” vádolja Wahlberg cégét, a Mark Wahlberg Investment Groupot, de adott be keresetet az F45 alapítói, Adam Gilchrist és Rob Deutsch ellen is.

Beckham cége, a DB Ventures Ltd. eredetileg már 2022 októberében megkezdte a pereskedést az F45 Training ellen, de akkor még közösen adta be a keresetet a szintén márkanagyköveti pozíciót vállaló ausztrál golfossal, Greg Normannal. A bíróság azonban arra utasította a két sportolót, hogy inkább külön-külön indítsanak pert.

2023 augusztusában egyébként az F45 Training Holdings kivonult a New York-i tőzsdéről, miután a részvényeinek árfolyama 75 százalékot zuhant. Az üzleti lapok úgy tudják, a New York-i tőzsdefelügyelet korábban figyelmeztette Mark Wahlberg cégét, hogy nem felel meg a tőzsdei előírásoknak.

(via The Independent)